Op vrijdag 3 oktober geeft Eén de aftrap voor Peter live, een unieke muziektalkshow met allroundentertainer Peter Van de Veire als gastheer. Goede muziek, interessante gesprekken, de typische Van de Veire-touch en dat alles 100% live. Niet zonder risico, maar des te leuker.

Peter live trekt resoluut de kaart van de goede muziek en krijgt daarom elke week vijf artiesten over de vloer. De show laat zich leiden door de actualiteit en gaat op zoek naar internationale artiesten op doorreis, zoals Amy McDonald of Katie Melua. Daarnaast ontvangt Peter live gevestigde waarden zoals Clouseau, Milow, De Kreuners en Helmut Lotti en mag ook de nieuwste talk of the town komen laten zien wat hij of zij waard is.

De muzikale gasten worden professioneel begeleid door een stevige liveband, aangevoerd door Miguel Wiels. Met de nodige interactie tussen Peter Van de Veire en Miguel Wiels – Wiels, geef me eens een vette beat! – loopt de muziek als een spetterend vuur door de show.

Ook in de gesprekken speelt muziek een hoofdrol, want Van de Veire wil van de artiesten meer weten dan de titel van hun nieuwste single of de naam van hun laatste lief. Zijn nieuwsgierigheid en zijn liefde voor muziek doen hem dieper graven dan de gemiddelde talkshowpresentator. Verder stuurt hij wekelijks een reporter op pad om de muziekindustrie te verkennen. Wie dat is, blijft nog even een verrassing.

Daarnaast mag de kijker van Peter live elke week minstens één markant muziekfilmpje verwachten. Dat kan zowel een sfeerreportage van een parochiaal metalfeest als een portret van Bryan Adams zijn, zolang de muziek maar centraal staat.

Ten slotte is Peter live een liveshow pur sang. Peter Van de Veire zal gewoon zijn ongebreidelde zelve zijn en dat leidt wel vaker tot onvoorziene gebeurtenissen. Het studiopubliek staat er niet zomaar voor de gezelligheid bij, maar mag zich aan enkele verrassingen verwachten. Het is niet onmogelijk dat een toeschouwer plots de spil vormt van een gesprek, spel of quiz. En neen, dat geldt niet alleen voor de mensen die in Peters jacuzzi zitten.

Kortom, Peter Van de Veire laat zich gaan en dat zal iedereen geweten hebben!

Peter live: op vrijdag om 20.40 u. vanaf 3 oktober op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: