De legendarische BBC-DJ Pete Tong veroverde afgelopen jaar al de Britse zalen met zijn orkestrale ode aan de dancemuziek die door de jaren in de clubs op Ibiza domineerde. Nu komt de Brit samen met het door Jules Buckley geleidde Heritage Orchestra op donderdag 22 november 2018 ook naar Nederland om in Ziggo Dome de muzikale magie van het Spaanse Balearen-eiland met de fans van de tijdloze Ibiza classics te delen. Kaarten voor deze wervelende avond zijn te koop vanaf vrijdag 9 maart om 10:00 uur.

Radio-DJ Pete Tong (1960) was de laatste twee decennia misschien wel de meest invloedrijke man in de dancescene. Als toonaangevend programmamaker bij de BBC Radio 1 was hij een van de pioniers die met vooruitstrevende shows als Essential Mix en Essential Selection algemeen werd beschouwd als dé 'global ambassador for electronic music’. Daarnaast is de in Kent opgegroeide Tong oprichter en eigenaar van het FFRR Records-label, producer en musical supervisor bij meerdere speelfilms.

In de show Pete Tong and the Heritage Orchestra perform Ibiza Classics zet de Brit een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling - of liever - evolutionaire transformatie van de dancemuziek. Onder leiding van dirigent Jules Buckley en met Tong achter het mengpaneel, worden veel danceclassics uit de jaren negentig en het begin van deze eeuw door het 65-koppige orkest omgetoverd tot prachtig georkestreerde composities. Floorfillers als Galvanize (Chemical Brothers), We Come 1 (Faithless), One More Time (Daft Punk) en Sing It Back (Moloko) worden met behulp van strelende strijkers, schitterende blaasarrangementen en sublieme vocalisten naar een andere dimensie getrokken.

Pete Tong and the Heritage Orchestra perform Ibiza Classics in Ziggo Dome is een trip down memory lane met een twist. Nog nooit klonken de zomerse beats van deze megahits zo intens en meeslepend. Wie een avond wil dansen, meezingen en genieten van deze unieke ervaring, moet donderdag 22 november zeker in zijn of haar agenda vrijhouden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pete Tong
Datum: 
22 november 2019
Locatie: 
Ziggo Dome, Amsterdam
Meer over