Vrijdag kan u op Eén de achtste aflevering zien van "Zo Is Er Maar Eén". In deze aflevering gaat men op zoek naar de mooiste song in het Nederlands over afscheid.

Paul Michiels brengt vrijdag Ebbenhout Blues van Wigbert. Pauls stem was ook te horen in de eerste reeks van Zo is er maar één, met een mannelijke versie van “De Roos”. Zoveel soul en zoveel gevoel, dat wou men graag terug in de 2de reeks.

Paul Michiels: "Ik heb voor "Ebbenhout Blues" gekozen omdat het een dijk van een liedje is. De woorden spreken tot de verbeelding en onze nederlandse taal, die soms nogal stug is voor dat soort liedjes, wordt handig verpakt in de verzen. Wigbert is een groot artiest met een eigen klank, woord- en componeerstijl. Het nummer heeft een hoog Cajun-gehalte en dat is typisch blank, terwijl het gaat over een zwart Afrikaans meisje dat terug wil naar haar land. Ik houd van liedjes met een knipoog ! Mijn versie is iets meer rockachtig met bluesy mondharmonica van de Belgische grootmeester Steven De Bruyn!"

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: