Hij is amper twaalf wanneer de Berlijnse muur valt in 1989. Paul Kalkbrenner ziet Oost-Berlijn veranderen in een anarchistisch speelveld voor een eerder onderdrukte generatie. Vele jongeren, waaronder ook Kalkbrenner, vinden in techno een manier om zich uit te drukken. Techno is de soundtrack van een herenigd Berlijn. Het is in die tijdsgeest dat Paul voor het eerst achter de draaitafels kruipt. En hoezeer hij ook geniet van het dj'en, het daagt hem al snel dat hij zijn eigen muziek wil produceren. In 1999 brengt Paul Kalkbrenner zijn eerste tracks uit onder het prille label van Ellen Allien, BPitch.

De release van zijn derde album 'Self' (2004) betekent de doorslag in zijn carrière. Het album inspireert de Duitse regisseur Hannes Stöhr, die een film wil maken over een Berlijnse technoartiest. Stöhr spreekt Kalkbrenner niet alleen aan om de soundtrack voor die film te verzorgen, maar biedt hem ook de hoofdrol aan. 'Berlin Calling' (2008) wordt een cultklassieker en het gelijknamige soundtrack-album wordt eveneens warm onthaald. De single "Sky And Sand", met de stem van zijn broer Fritz, wordt een grote hit en betekent de definitieve doorbraak bij het grote publiek. Intussen is hij aan zijn zevende studioalbum toe, trouw aan zijn unieke, herkenbare, sobere sound.

Kalkbrenner speelde afgelopen zomer nog een sublieme set op Tomorrowland. Herbeleef het optreden hier. Dat belooft voor het concert op vrijdag 29 januari in de Lotto Arena! Tickets daarvoor zijn beschikbaar vanaf vrijdag 6 november om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Paul Kalkbrenner
Datum: 
Vrijdag 29 januari 2016
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

Meer over