affiche Paranormal Activity

Paranormal Activity: The Marked Ones vanaf 1 januari in de zalen

In de winterperiode ga je in het donker naar school of je werk en ook in het donker weer terug naar huis. Niet altijd even prettig. Soms zelfs griezelig. Deze feestdagen wil je natuurlijk samen met familie en vrienden gezellig, maar vooral zonder gevaar vieren, toch? Maar let op… want ook binnen kan het griezelig zijn! Dat ervaart Jesse in de bloedstollende film Paranormal Activity: The Marked Ones, die vanaf 1 januari te zien is in de zalen. Hij is namelijk gebrandmerkt en beschikt over mysterieuze krachten. Zoals je hier kan zien, is niemand veilig en kan ook jij gebrandmerkt worden! Maar laat je vooral niet afschrikken en laat zien dat jij niet bang bent deze kerstvakantie. Organiseer een griezelig en gebrandmerkt feestje! Hierbij drie tips die ervoor zorgen dat het feest een angstaanjagend succes wordt:

Tip 1: Gebrandmerkte overheerlijke Chocolade Muffins

Je moet er natuurlijk voor zorgen dat je de spanning deze avond aan kan. Het is daarom belangrijk om goed te eten. Maar hé, moet je kijken... Zelfs het eten is gebrandmerkt! Maak zelf deze verrukkelijke, gemerkte chocolade muffins, zodat jij genoeg energie hebt om de nacht heelhuids door te komen:

Ingrediënten

  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel fijne (kristal)suiker
  • 150 ml halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • 250 gram patentbloem
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bakvaste chocolade druppels (puur)
  • 60 gram (kristal)suiker
  • Snufje zout
  • Poedersuiker, eetbare glitter, kant en klare icing of ander decoratiemateriaal

Materialen

Warm de overn voor op 175° en vet het muffinblik in met de bakspray. Laat vervolgens de boter smelten in de steelpan tot het mooi goud is gekleurd. In een mengkom zeef je de bloem en cacaopoeder samen en voeg je daarna de suiker, het bakpoeder en een snufje zout toe.

In de mengkom met de bloemmix maak je een kuiltje. Klop in de andere mengkom met de garde de eieren, melk en lepel fijne suiker samen tot een geheel. Giet het eiermengsel vervolgens in de steelpan met gesmolten boter en meng dit samen. Daarna giet je het eier-botermengsel voorzichtig in het gemaakte kuiltje. Roer nu alles snel door elkaar.

Spatel de chocolade druppels door het beslag en je muffinbeslag is klaar om in het muffinblik te gieten. Vul het muffinblik voor twee/derde met het beslag. Zet het bakblik daarna in de oven en bak de muffins in 15-18 minuten gaar.

Als de muffins mooi goudbruin en gaar zijn kunnen ze uit de oven. Laat ze eerst 10 minuten in het muffinblik afkoelen. Daarna kun je de muffins verder laten afkoelen op een rooster. Knip uit papier de vorm van het merkteken uit. Leg dit sjabloon op de muffins en strooi hier met poedersuiker of eetbare glitter overheen. Haal het sjabloon weg en voila: gebrandmerkte muffins! Je kunt er ook voor kiezen om het merkteken te maken met icing in een spuitzak. Doe de icing in de spuitzak en spuit het merkteken op de muffins. Eet smakelijk!

Tip 2: Een angstaanjagende cocktail

Een lekker drankje gaat er deze feestdagen zeker wel in! Niets is daarom leuker om op dit feest angstjagende cocktails te maken. Het is echt een fluitje van een cent om ze te maken. De vraag is alleen, durf jij het op te drinken? Zo maak je deze spannende cocktail:

  • Giet 20 ml Perzik Schnapps in een borrelglas
  • Vervolgens doe je er voorzichtig (!) Baileys bovenop (1-2 eetlepels)
  • Tot slot laat 1 theelepel grenadine siroop boven op de Baileys vallen.

Kijk wat er gebeurt, spooky! Nu heb je een heerlijk griezelige cocktail. Proost!

Tip 3: Griezelige films

Een eng feestje is natuurlijk niet compleet zonder de Paranormal Activity films! Voordat je in de cinema Paranormal Activity: The Marked Ones gaat zien, zorg je door middel van een Paranormal Activity filmmarathon dat iedereen weer helemaal op de hoogte is en klaar voor Jesse en zijn bloedstollende verhaal. Nadat Jesse gebrandmerkt wordt, wordt hij achtervolgd door mysterieuze krachten terwijl zijn familie en vrienden hem proberen te redden. Natuurlijk wordt alles vastgelegd op film. Bekijk hier de bloedstollende trailer van Paranormal Activity: The Marked Ones, vanaf 1 januari te zien in de zalen.

SUPER TIP: Ervaar de angst zelf

Kun jij na dit feest nog geen genoeg krijgen van griezelige dingen? Ervaar dan nu zelf echte angst! Maak je eigen angstaanjagende trailer en doorzoek een spookhuis. Met behulp van je eigen webcam kun je zelf deeluitmaken van deze bloedstollende trailer. Ga naar www.paranormalactivitymovie.be/experience en ervaar de angst! Deel deze video met je vrienden op Facebook en sluit dit jaar in stijl af!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: