Ontspannende elektronische muziek op het meer van een prachtig kasteeldomein, te genieten vanop privéboten om social distancing te garanderen.

Begin juli organiseerde Paradise City Festival een alternatief voor het jaarlijkse zomerfestival. Twee avonden op rij konden telkens 400 bezoekers op privébootjes genieten van DJ-sets op de slotgracht rond het Kasteel van Ribaucourt. Op deze intieme, maar veilige manier werd social distancing gegarandeerd. Nu zet de organisatie een grote stap in een andere, rustigere richting met een gelijkaardig, uitgebreid én verbeterd concept.

Het evenement zal plaatsvinden op 8 verschillende data tussen 10 en 20 september 2020, telkens tussen 17u en 23u op weekdagen en tussen 14u en 22u in het weekend. Paradise City Festival wisselt dus voor de eerste keer haar vertrouwde locatie in voor het Kasteel Calmeyn in Drogenbos. Het domein van 25 hectare is een ​oase van natuur en rust, slechts op een boogscheut van Brussel. ​De organisatie zal extra inzetten op een mysterieuze sfeer geïnspireerd door David Lynch, waarin wordt ingespeeld op de zintuigen.

In overeenstemming met de adviezen van de overheid en de ​social distancing regels wordt er een maximumcapaciteit van 300 bezoekers per dag gehandhaafd. De 40 bootjes hebben elk een capaciteit van 6 tot 8 personen en zijn voorzien van zitbanken, een tafel, een opbergbox en balustrades.

Bezoekers van Paradise Down by the Lake zullen ter plekke ​picknickmanden kunnen bestellen, gevuld met alles voor een gezond en evenwichtig middag- of avondmaal.

Vanop een eiland in het meer zal kalme muziek worden gespeeld door een brede selectie van absolute topnamen uit de internationale elektronische muziekwereld, waaronder ​Motor City Drum Ensemble, James Holden, Legowelt, Donna Leake, Giegling, Lola Haro, Walrus, AliA en meer. Alle DJ-sets en live performances zullen een toontje rustiger klinken dan gebruikelijk (denk: easy-going electronic music, zoals ambient, jazz fusion, downtempo) om optimaal aan te sluiten bij de rustieke setting.

Het wordt met andere woorden geen festival zoals Paradise City, maar een ontspannende tegenpool waarin mysterie, natuur en relaxatie centraal staan. ​“Het is niet de bedoeling dat de muziek ons in extase brengt. Ditmaal biedt de muziek ons genezing en introspectie in deze eigenaardige tijden”, aldus promotor Gilles De Decker.

Paradise City Festival is traditioneel een ​groen festival​, waarbij duurzaamheid een cruciaal onderdeel van het DNA vormt. Er geldt daarom een strikt ​no waste beleid. Daarnaast volgt het festival een 10-stappenplan om de naleving van de duurzame voornemens te garanderen.

Payconiq by Bancontact organiseert een wedstrijd om een boot van 8 personen te winnen op Vrijdag 17 September 2020. Meer informatie op https://www.paradisecity.be/pdbtlcontest.

Paradise Down by the Lake vindt plaats op 8 dagen (elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10 en 20 september).

  • Tussen 17:00 en 23:00 op weekdagen.
  • Tussen 14:00 en 22:00 in het weekend.
    • Dankzij de steun van Payconiq by Bancontact wordt veilig en contactloos betalen gegarandeerd. Ticket Info:
    • Tickets voor de beschikbare boten worden enkel per bubbel verkocht en alle leden van een bubbel zijn verplicht om samen aan te komen.
  • Tickets voor boten van 6 personen kosten €35pp op weekdagen en €45pp in het weekend.
  • Tickets voor boten van 8 personen kosten €30pp op weekdagen en €40pp in het weekend.
  • Enkel personen met een geldig ticket zullen op het terrein worden toegelaten. Meer informatie:

Over Bancontact Payconiq Company

In 2018 sloegen Bancontact Company en Payconiq Belgium de handen in elkaar en fuseerden tot Bancontact Payconiq Company. Het bedrijf is een initiatief van AXA Bank, Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC. De betaalapp Payconiq by Bancontact, brengt het beste van twee werelden samen. U kan er mobiel mee betalen, in alle veiligheid, zowel in winkels en in webshops als tussen particulieren, en zelfs om facturen of rekeningen te betalen. De app richt zich tot alle Belgen - ze werkt immers op iOS- en Android-smartphones - en is toegankelijk voor de klanten van 20 banken. De app kan overal gebruikt worden waar u voorheen kon betalen met de Bancontact- of Payconiq-app. De Bancontact-kaart blijft de referentie voor elektronische betalingen, met meer dan 1,43 miljard transacties in 2019 in België. De betaalapp en de betaalkaart vullen elkaar perfect aan zodat de gebruiker altijd en overal vlot kan betalen.

Als lokale speler, biedt Bancontact Payconiq Company betaaloplossingen aan, veilig en op maat van elke handelaar, of het nu Payconiq of Bancontact is. De grootste uitdaging van het bedrijf is cashloze betaaloplossingen permanent te doen evolueren, ze zo "onzichtbaar" mogelijk maken. En dit in het kader van een sterke Belgische verankering, wat doorslaggevend is voor de bloei van onze eigen economie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: