Our Brother The Native ontstaat wanneer John Michael Foss en Joshua Bertram, twee schoolvrienden, besluiten om samen muziek te maken.

Omdat de muziek extra ritmische elementen ontbreekt starten ze een lange-afstands-groep met Chaz Knapp uit California. Door veelvuldig uitwisselen van tracks over het internet komen ze uiteindelijk tot het eerste album 'Tooth and Claw'. De band is pas voor de eerste keer voltallig op hun eerste concert en laat dat nu net in België zijn!

OBTN wordt weleens vergeleken met Animal Collective, CocoRosie en Grizzly Bear. Ze goochelen graag met sfeerrijke samples en zweverige, mistige vocalen. De nummers evolueren haast organisch, elke symmetrie wordt systematisch uitgesloten. De laatste plaat 'Sacred Psalms' klinkt bij een eerste luisterbeurt heel oosters al zijn andere wereldmuziekelementen nooit veraf. Het voelt een beetje als 'haute cuisine', bepaalde combinaties van ingrediënten lijken in je hoofd wansmakelijke, maar eens geserveerd op je bord kom je in een totaal nieuw smaakuniversum terecht.

En als je deze uitleg te wollig vindt nodigen we je graag uit om hen live aan het werk te zien op 18 oktober.

Our Brother The Native en Plants & Animals op 18 oktober om 20u00 in Trix Borgerhout

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: