Vorig jaar een volle ABClub, dit voorjaar een volle ABBox, in de zomer op de affiche van zowel Rock Werchter als Pukkelpop en ook de concerten op 22 oktober in het Depot in Leuven, op 24 oktober in de grote AB-zaal en op 30 oktober in de Gentse Vooruit waren in geen tijd compleet uitverkocht! Oscar And The Wolf is zonder twijfel dé Belgische sensatie van het moment!

Sinds 2010 bijeen rond het ongrijpbare stemgeluid, 'the otherworldly voice' van Max Colombie, en gaandeweg geëvolueerd van etherische folk naar een epischer sound. Na de release van enkele EP's, die vooral dankzij het dromerige "Orange Sky" enige bekendheid opleveren, is Oscar And The Wolf klaar voor een eerste langspeler. 'Entity' verschijnt in april 2014 en puilt uit van de hypnotiserende downtempo beats, knisperende electronica en slepende, sensuele melodieën. Verleidelijk als Sade, bevreemdend als David Lynch en betoverend als Eric Satie. Eerste single "Princes" werd op bergen superlatieven onthaald en intussen is ook "Strange Entity" niet uit de ether weg te slaan. Beide nummers geven een goed beeld van de emotionele en donkere reis waarop Colombie zijn publiek met 'Entity' meeneemt. Het album kampeert ondertussen al 25 weken op rij in de top 3 van Ultratop!

Het overweldigende succes van al de optredens en de aanhoudende vraag naar tickets zijn duidelijke signalen dat Oscar And De Wolf klaar is voor de grotere concertzalen in ons land. En dus wordt vandaag de eerste arenashow aangekondigd! Laat je in vervoering brengen door het unieke geluid en de dromerige melodieën op zaterdag 28 maart in de Antwerpse Lotto Arena. De voorverkoop voor dit concert gaat van start op vrijdag 26 september om 10u.

Over Oscar And The Wolf live

  • De Standaard: "Geen twijfel mogelijk wie vandaag de hipste band van ons land is. Naar het buitenland hiermee. En snel."
  • De Morgen: "Net als de plaat 'Entity' houdt de festivalset van Oscar And the Wolf zich op in de schemerzone tussen droom en dansvloer."
  • Humo: "Dat u erbij had moeten zijn in The Barn: Oscar And The Wolf doopte half twee 's middags om tot het nieuwe middernacht, en maakte van het gebroken hart het nieuwste modeaccessoire."
  • Knack: "De vraag is: hoe lang zal Max Colombie nog Oscar from the block blijven? Deze jonge wolf heeft het potentieel om potten te breken op het internationale toneel. Run for the infinity, man!"

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Oscar & The Wolf
Datum: 
Zaterdag 28 maart 2015
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

Meer over