Thalien Claes

De Britse rockers van Dead! mochten de laatste dag van Pukkelpop openen in The Shelter. Heel veel volk was er nog niet, maar dat hield de band niet tegen om een sterke set te spelen. Deze band is er zeker een om in het oog te houden!

Pomrad en Defeater waren de volgende op mijn lijst. De Amerikaanse hardcoreband Defeater zag ik al meerdere keren de tent bij elkaar brullen, het was dan ook niet nodig om de hele set te blijven kijken. Dat gaf me de kans om onze Belgische Pomrad te gaan checken. Het liedje ‘Pomslap’ was het enige dat ik kende, maar de grote meerderheid van de Wablief?!-tent wist wel beter. Dit zorgde dan ook voor een top optreden in een bomvolle tent.

Dan de band waar ik al weken naar uitkeek: Biffy Clyro. Recent bracht deze Schotse band nog hun nieuwe album ‘Ellipsis’ uit, waarvan het eerste nummer ‘Wolves of Winter’ ook de opener was van hun set op Pukkelpop. Tot mijn grote verbazing was er veel minder volk dan ik had verwacht, maar voor mij was dit zeker een van de betere shows die ik op deze editie zag. Biffy ‘fucking’ Clyro klinkt live minstens even goed als op cd. In februari staat de band in de AB en ik zal er zeker bij zijn!

Bring Me The Horizon was de volgende band op de Main Stage. Recent brachten ze hun album ‘That’s The Spirit’ uit, een poprockalbum dat niets meer weg heeft van de agressieve muziek waarvoor Bring Me The Horizon gekend staat. Een band als deze kan ofwel op liefde ofwel op haat rekenen. Alhoewel ik op voorhand redelijk wat mensen hoorden zagen over hoe slecht ze live wel niet zijn, stond de weide toch behoorlijk vol. Dat zanger Oli Sykes zijn stem niet meer is wat het is geweest, is algemeen geweten. Toch slaagt de band er in om een coole show neer te zetten en stoort de backing track niet al te veel.

Rond de avond had ik dan even tijd om het festivalterrein verder te ontdekken. Zo ging ik langs de ‘Food Wood’, wat naar mijn mening nog steeds het gezelligste plekje van het festival is. Er staan tientallen foodtrucks en het is ingericht met leuke sfeerverlichting.

Verder ging ik ook langs de ‘vliegende stoeltjes’. Na zo’n 15-30 minuten aan te schuiven, mocht ik van op 60 meter hoogte genieten van het festival. Coole ervaring en zeker een aanrader!

Nadien was het tijd voor mijn twee afsluiters van de dag: Marky Ramone’s Blitzkrieg en Oscar and The Wolf. Deze eerste mocht The Shelter afsluiten en deed dat voor een zeer enthousiast publiek. De hits werden aan elkaar geregen en meegebruld door menig zatte personen vanvoor in de mensenmassa. Voor de punkers onder ons was dit dus een meer dan geslaagde afsluiter.
Voor de mensen onder ons die iets meer van de rustigere muziek houden, was er Oscar and The Wolf. Dit was de eerste keer in 3 dagen tijd dat de weide voor de Main Stage bomvol stond, al een overwinning op zich dus. Oscar and The Wolf is niet meer van de radio weg te denken en ongeveer heel Vlaanderen is mee met de hype. De show die ze brengen is dan ook keer op keer goed en op Pukkelpop was dat niet anders. Dat deze band Pukkelpop 2016 mocht afsluiten, was dus meer dan verdiend.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pukkelpop 2016
Datum: 
20 augustus 2016
Locatie: 
Kiewit
Meer over