We zijn vandaag 10 dagen voor de verkiezingen. De verkiezingskoorts stijgt en bijna iedereen heeft wel érgens een stemtest ingevuld. Maar Q-dj’s Sven Ornelis en Kürt Rogiers vinden dat de belangrijkste vraag tot nu toe niet gesteld is: hoe zit het met de muzikale voorkeur van onze politici?

Houden politici van kleinkunst? Downloaden ze hun muziek? Vinden ze Will Tura een grotere artiest dan Daan? Ornelis en Rogiers hebben gepolst bij alle kopstukken, zodat jij op 25 mei een weloverwogen stem kunt uitbrengen.

De Muzikale Stemtest werd onder meer ingevuld door:

  • 8 voorzitters van de grootste Vlaamse partijen: Bart De Wever (N-VA), Bruno Tobback (sp.a), Gerolf Annemans (Vlaams Belang), Gwendolyn Rutten (Open Vld), Jean-Marie Dedecker (LDD), Peter Mertens (PVDA+), Wouter Beke (CD&V), Wouter Van Besien (Groen)
  • 5 federale ministers: Alexander De Croo (Open Vld), Johan Vande Lanotte (sp.a), Koen Geens (CD&V), Monica De Coninck (sp.a), Pieter De Crem (CD&V)
  • 3 federale staatssecretarissen: John Crombez (sp.a), Maggie De Block (Open Vld), Servais Verherstraeten (CD&V)
  • 5 Vlaamse ministers: Hilde Crevits (CD&V), Ingrid Lieten (sp.a), Jo Vandeurzen (CD&V), Joke Schauvliege (CD&V) en minister-president Kris Peeters (CD&V)
  • 2 Brusselse ministers: Brigitte Grouwels (CD&V), Guy Vanhengel (Open Vld)

Een paar opmerkelijke vaststellingen:

  • Volgens CD&V-voorzitter Wouter Beke maakt Bryan Adams “muziek voor mietjes”.
  • Minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open Vld) geeft als enige minister toe dat hij ooit al illegaal muziek heeft gedownload. De Croo zegt ook dat hij zijn muziek enkel nog online koopt.
  • Volgens sp.a-voorzitter Bruno Tobback gaat zanger Ian Thomas niét doorbreken in het buitenland.
  • N-VA-voorzitter Bart De Wever out zich als de grootste fan (63%) van de liedjes van One Direction.

Doe zelf De Muzikale Stemtest van Ornelis & Rogiers via http://www.demuzikalestemtest.be

De Stem van de Luisteraar

Daar blijft het voor Q-music niet bij. De week voor de verkiezingen, vanaf maandag 19 mei, gaat Wim Oosterlinck elke dag tussen 16 en 18 uur op zoek naar De Stem van de Luisteraar. Twee keer per dag vertelt een jonge kiezer in De Wim O Show, zonder taboes, voor welke partij hij of zij gaat stemmen en waarom. Positief, geëngageerd en toekomstgericht.

Lijst Wim – de meest democratische Top 100

Op de dag van de verkiezingen zelf, zondag 25 mei, ligt de toekomst van ons land in de handen van de bevolking. Daarom geeft ook Q-music zijn playlist in handen van de luisteraars. Wim Oosterlinck stelt samen met hen een superdemocratische Top 100 samen. Alles kan, alles mag. 8 uur lang op Q-music. Luisteraars mogen originele redenen verzinnen om hun favoriete liedje in de lijst te krijgen.

De Stem van de Luisteraar, vanaf maandag 19 mei elke dag tussen 16 en 18 uur in De Wim O Show op Q-music.

Lijst Wim, de meest democratische Top 100, zondag 25 mei – verkiezingsdag - van 10 tot 18 uur op Q-music.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: