‘Opera in de Cinema’ presenteert met innovatieve productie van ‘The Nose’ het neusje van de zalm live bij Kinepolis

Voor het zevende seizoen op rij brengt Kinepolis enkele spraakmakende opera’s in high definition op groot scherm, terwijl ze live in de New York Metropolitan Opera worden opgevoerd. Hierdoor krijgt men een unieke kans om de beroemdste en meest getalenteerde stemmen uit de operawereld live en in optimale omstandigheden aan het werk te zien. De bekroonde reeks live-uitzendingen van Metropolitan Opera, die in HD wordt vertoond bij Kinepolis, biedt op 26 oktober ‘The Nose’ van componist Dmitri Shostakovich aan. Dit keer is het echter een innovatieve productie, geregisseerd door William Kentridge en gedirigeerd door Valery Gergiev.

William Kentridge bestormde de Metropolitan Opera met zijn innovatieve productie van Shostakovichs opera ‘The Nose’. In 2010 maakte de productie tijdens haar eerst looptijd bijzonder veel indruk op liefhebbers van opera en kunst. Paulo Szot vertolkt opnieuw de rol van een bureaucraat die op zoek is naar zijn vermiste neus. Zijn satirische verhalen zijn gebaseerd op de komische verhalen van Gogol. Wie dus verwacht had dat men bij Kinepolis enkel films kan bekijken, krijgt nogmaals het tegendeel bewezen. Met ‘Cultuur in de Cinema’ brengt Kinepolis ook een heel ander soort voorstellingen. Behalve balletvoorstellingen biedt ‘Cultuur in de Cinema’ een uitgebreid programma aan wereldklassiekers uit de opera. Het operaprogramma geldt als een van de sterke pijlers van 'Cultuur in de Cinema' waarvan het succes jaar na jaar groeit.

Ontdek hier alvast het live operaprogramma van de New York Metropolitan Opera:

  • 26/10/2013 The Nose – Shostakovich
  • 9/11/2013 Tosca – Puccini
  • 14/12/2013 Falstaff – Giuseppe Verdi
  • 8/2/2014 Rusalka - Dvořák
  • 1/3/2014 Prince Igor – Alexander Borodin
  • 15/3/2014 Werther – Jules Massenet
  • 5/4/2014 La Bohème - Puccini
  • 26/4/2014 Così fan tutte - Mozart
  • 10/5/2014 La Cenerentola - Rossini

De voorstellingen die de wereldberoemde Metropolitan Opera in New York nog tot 10 mei 2014 gepland heeft en opgenomen werden in het programma van Kinepolis, zullen live te zien zijn in alle Kinepolis bioscopen. Een comfortabele setting, een live beleving, een lekker glaasje cava, een wereldberoemde operaklassieker en geen 16 uur te hoeven vliegen om dit alles mee te maken. Een unieke zaterdagavond voor elke cultuurliefhebber.

Tickets voor ‘Opera in de Cinema’ kosten €21,00 (of €19,00 als kortingstarief voor Kinepolis Student Card en groepen vanaf 10 personen). Voor het volledige cultuurprogramma van Kinepolis, surf naar www.kinepolis.be/cultuur.

Heeft u de live vertoning van uw favoriete opera gemist of wil u ze graag nog eens opnieuw bekijken? Dan kan u telkens maandag (acht dagen na de live voorstelling) om 15u00 terecht in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Gent, Kortrijk, Oostende en Imagibraine voor de hernemingen. Tickets voor deze vertoningen zijn nu verkrijgbaar aan het tarief van €15,00.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: