Woensdagavond werden de drie finalistes bekend gemaakt in het tv-programma ‘Op Zoek naar Maria’ op VTM. Al twee maanden lang gaat men op zoek via een tv-programma naar de hoofdrolspeelster Maria voor de komende musical ‘The Sound of Music’. Hierbij kunnen kijkers stemmen op hun favoriet en wordt de hoofdrolspeelster niet gekozen door een jury, maar door het publiek zelf.

Eén van deze finalistes is Deborah De Ridder (27) uit Antwerpen. Naar aanleiding van de finale zal Deborah een mini concert geven in de Stadsfeestzaal Antwerpen aanstaande zaterdag aansluitend met een signeersessie.

Deborah De Ridder is afgestudeerd in 2005 aan het Brabants Conservatorium, richting Muziektheater. Zij was o.a. te zien in Daens (ensemble, alternate Nette), Grease (Marty, understudy Sandy), Kuifje-de Zonnetempel (ensemble), De 3 Biggetjes (ensemble), Rembrandt (ensemble, understudy Hendrickje Stoffels), Dracula (ensemble, understudy Adriana) en Sneeuwwitje (ensemble, understudy Sneeuwwitje).

De musical – het verhaal
In het Nonnenberg klooster in Salzburg weten ze niet wat ze met de levenslustige Maria Rainer aan moeten. Ze gebruikt elke mogelijkheid om uit het klooster weg te vluchten, de bergen in, waar ze naar hartelust kan zingen. Moeder Overste besluit Maria naar het huis van kapitein Von Trapp te sturen. Daar zal ze gouvernante worden van zijn zeven kinderen. De kapitein is weduwnaar en voedt zijn kinderen op met de militaire discipline die hem zo vertrouwd is, maar daardoor lijkt hij zich van hen te vervreemden. In tegenstelling tot alle vorige gouvernantes weet Maria de harten van de kinderen al snel te veroveren. Met muziek, zang en dans brengt zij weer plezier in het huis en in het hart van de kapitein. En zo lijkt alles als in een sprookje goed af te lopen. Maar eerst moet de familie Von Trapp voor de naderende oorlog te vluchten in een spannende, nachtelijke ontsnapping over de Oostenrijkse bergen.

Wat? mini concert van ‘Op Zoek naar Maria’ finaliste Deborah De Ridder + signeersessie
Waar? Stadsfeestzaal Antwerpen (Meir)
Wanneer? zaterdag 30 mei 2009 om 15u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: