Frankrijk is één van de populairste vakantiebestemmingen van de Belgen, maar toch vind je in het land ook nog ongerepte, minder toeristische plekjes. Met Vier in Bed zoekt van maandag 6 tot en met donderdag 9 augustus enkele B&B-uitbaters op die zich in dit authentieke Frankrijk hebben gevestigd. Het programma verblijft o.a. in een kasteel met een rijke geschiedenis en zoekt de rust op in een voormalige priorij van een bisschop.

AFLEVERING 33 OP MAANDAG 06/08 OM 21.20
CHÂTEAU DE LA GUILLONNIÈRE IN DIENNÉ

Het eerste logeeradres van de Franse week ligt in Dienné, een pittoresk dorpje in het hart van het Franse departement Vienne, gelegen tussen de pracht en praal van de kastelen in de Loire-streek. Eén van die magnifieke kastelen is B&B Château de la Guillonnière van Isabelle en haar man Patrick. Enkele jaren geleden verkochten Isabelle en Patrick hun softwarebedrijf. De opbrengst wilden ze investeren in historisch vastgoed in Frankrijk, en na een zoektocht vielen ze voor de charmes van Château de la Guillonnière. Het is een pand met een rijke geschiedenis, want vroeger deed het dienst als het jachthuis van de maîtresse van koning Hendrik II van Frankrijk. Toen Isabelle en Patrick het kochten, stond het kasteel op het randje van verval. Een grondige renovatie drong zich op: het dak werd vernieuwd, de volledige gevel werd gereinigd en ook de vloeren en muren binnen kregen een opfrisbeurt. Ondertussen telt het luxeverblijf 11 kamers, waaronder één gîte. Voor de aankleding van de kamers werd gekozen voor antieke meubelen, hemelbedden en klassieke gordijnen en tapijten. Werkelijk alles ademt de sfeer van een kasteel uit.

AFLEVERING 34 OP DINSDAG 07/08 OM 21.30
CHÂTEAU LES BROCS IN NAVES

Voor het tweede verblijf verhuist Met Vier in Bed naar het idyllische Naves, een Middeleeuws Frans stadje doordrongen van de geschiedenis. Hier runnen Nederlanders Jan en Adrienne in een oude leerlooierij Château les Brocs, een vakantiehuis met 6 slaapkamers. Hier kom je voor de rust: het huis ligt naast een rivier, midden in de natuur. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin en het buitenzwembad. Jan en Adrienne gingen altijd al graag op vakantie naar Frankrijk. Hun beslissing om er een tweede verblijf te kopen, was dan ook snel gemaakt. Toen ze hun droompand eindelijk vonden, bleek dat er grondige renovatiewerken nodig waren. Ze besloten daarom het pand te verbouwen tot een vakantiewoning, zodat ze het ook konden verhuren als ze niet in het land waren. Na hun pensioen willen Jan en Adrienne Château les Brocs graag uitbaten als B&B. Met Vier in Bed is voor hen dus de ideale test.

AFLEVERING 35 OP WOENSDAG 08/08 OM 21.25
LA SOURCE DU BONHEUR IN RIEUPEYROUX

In het landelijke dorpje Rabjac, verscholen in de heuvels rond Rieupeyroux, ligt B&B La Source Du Bonheur. VoorAalstenaren Luc en Anja was dit idyllische stukje Frankrijk de uitgelezen kans om een nieuw leven op te bouwen. Bij hun eerste bezoek aan het land kregen ze meteen een coup de foudre. Samen met hun dochters bezochten ze in de loop der jaren verschillende B&B’s en zo is het idee ontstaan om er zélf een te openen. In 2006 kocht het gezin een oude boerderij uit 1869 en verbouwde die tot een B&B met 5 kamers. Het vertrek was een grote aanpassing, zeker voor de dochters, maar na 10 jaar voelt iedereen zich hier helemaal thuis. “Het is nog steeds onze source de bonheur”. Luc kan in de B&B nog een andere passie van hem kwijt. In België werkte hij als boekhouder, maar in zijn vrije tijd volgde hij kookcursussen en werkte hij in een restaurant. Nu geniet hij ervan om zijn gasten te laten proeven van zijn kookkunsten in de table d’hôtes.

AFLEVERING 36 OP DONDERDAG 09/08 OM 21.25
AU PRIEURÉ SAINT JEAN IN CAMARES

De laatste stop van deze week ligt in het Zuid-Franse Camarès. Deze streek, gelegen tussen de bergen en de zee, staat vooral bekend om de Roquefortkaas, de schilderachtige abdijen en de rijke geschiedenis. Camarès bleek voor Limburgers Martijn en Sandra ook de ideale bestemming te zijn om hun eigen B&B te openen: Au Prieuré Saint-Jean. Het koppel verlangde naar een rustiger leven. Omdat ze altijd graag met mensen hadden gewerkt, lag het idee om een B&B te openen volledig in die lijn. Het grote pand dat ze kochten, was een voormalige priorij van een bisschop en fungeerde als retraite voor andere gelovigen. Martijn en Sandra vernoemden de kamers naar de familie van de bisschop en zorgden in het interieur voor verschillende linken naar de geschiedenis.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over