Een Feesteditie met gevestigde namen en beginnende bands. Rock'nroll, garage, folk en americana .

Op 1 mei viert Roots & Roses zijn 10de verjaardag op de wei in Lessines / Lessen bij Geraardsbergen. Een feesteditie dus !

Roots&Roses, De voorjaarsklassieker onder de festivals. De jaarlijkse afspraak op 1 mei !

Roots & Roses is na tien jaar een vaste waarde in het Belgische festivalseizoen. Het maakte naam door zijn gevarieerde affiche van rock'n roll, garage, folk en americana, zowel met gevestigde namen als beginnende bands. En natuurlijk ook door zijn gezellige sfeer, heerlijke Food & Drinks van over de hele wereld ... en vanaf de eerste editie met nadruk op ecologie en duurzaamheid.

Organisator Fred Marechal over deze 10e editie: "We moesten wel een zeer speciale affiche hebben om deze verjaardag te vieren en de reputatie van Roots & Roses hoog te houden. Naast de ontdekkingen die kenmerkend zijn voor Roots & Roses, zullen er ook grote namen zijn waarvan sommige hun stempel al hebben gedrukt op de vorige edities."

Het festival is sinds zijn prille begin aanzienlijk gegroeid. Het publiek is sinds de laatste drie edities verdubbeld, maar het festival is trouw gebleven aan zijn basisprincipes: elk jaar een kwaliteitsafficheaanbieden op het gebied van rootsmuziek, rock'n roll, garage, moderne blues, folk, americana..... De programmering is eclectisch, maar er is toch een rode draad: alle groepen hebben een verwantschap - soms ver weg - met de blues. Een affiche die elk jaar zowel bevestigde namen voorstelt, maar ook nieuwe ontdekkingen.

Roots & Roses staat natuurlijk niet alleen voor geweldige muziek, maar ook voor de kwaliteit van het onthaal van het publiek: een ruime, groene, aangename sit en heerlijk eten en drinken dat de gemiddelde festivalhap het nakijken geeft !

Op Roots & Roses geen bieren en frisdranken vinden van giganten, maar een selectie van ambachtelijke streekbieren, heerlijke vruchtensappen van een lokale producent en bronwater uit de regio., dit alles vanuit een sterk engagement voor duurzame ontwikkeling: act locally to think globally. .

En bovendien aan vooroorlogse prijzen: Voorverkoop: 35€ / kassa: 39€ - 26 jaar: 50%.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over