© VRT - 2009

In Ook getest op mensen gaat Marcel Vanthilt elke week op zoek naar de antwoorden op drie pertinente vragen over ons lijf. Welke effecten heeft stoppen met roken op ons lichaam? Waarom zitten pubers ’s morgens moe in de klas? En verzwakt stress ons immuniteitssysteem?

Roken wordt alsmaar moeilijker en duurder, maar toch zijn nog altijd drie op tien Belgen eraan verslaafd. Sommigen willen wel stoppen, maar zijn bang voor de gevolgen. Ze denken: “Ik blijf roken, want anders word ik te dik”, of “Als ik stop, heb ik mijn zenuwen niet meer onder controle.” Maar klopt dat wel? Wat zijn de effecten van roken op het lichaam, of van stoppen met roken op het lichaam? Ook getest op mensen onderwerpt twee stand-upcomedians aan een test en nodigt roker annex auteur Pieter Aspe uit in de studio. Hij probeert twee mogelijke vervangmiddelen voor de sigaret uit: Liquid Smoking en de elektronische sigaret. Professor Jan Tytgat, toxicoloog, geeft uitleg.

Volgens een rapport van de Wereldgezondheids-organisatie zitten jongeren ’s morgens moe in de klas. Gaan ze gewoon te laat slapen, of is er meer aan de hand? Ook getest op mensen onderzocht vier pubers.

Wat doet stress met ons immuniteitssysteem? Klopt het dat het onze weerstand verlaagt? Ook getest op mensen liet drie mensen bungeejumpen: een sportjournalist, een verpleger en een topkapper. Wat deed dat met hun lichaam?

Huisdokter Tom Jacobs buigt zich in Ook getest op mensen opnieuw over enkele waar-niet waarstellingen en Marcel Vanthilt bekijkt wat er deze week in de nationale en internationale media verschenen is aan gezondheidsnieuws.

Ook getest op mensen vanavond om 20.45 uur op Eén

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: