Arthur Hughes en Anthony Boyle hebben de releasedatum van de nieuwe Disney+ Original serie“Shardlake” aangekondigd. Het spannende Tudor-moordmysterie is gebaseerd op de internationale bestsellers van auteur C.J. Sansom. Alle afleveringen gaan op 1 mei in première op Disney+.

De vierdelige serie is een griezelige whodunnit die zich afspeelt in het 16e-eeuwse Engeland tijdens de ontbinding van de kloosters. De reeks is doordrenkt van mysterie, spanning en bedrog en is gebaseerd op het eerste boek uit Sansom’s zevendelige boekenserie. Shardlake’s veilige leventje als advocaat komt op zijn kop te staan wanneer Cromwell hem de opdracht geeft om de moord op een van zijn commissarissen in een klooster in het afgelegen Scarnsea te onderzoeken. De commissaris was bewijsmateriaal aan het verzamelen om het klooster te sluiten en voor Cromwell’s eigen politieke agenda is het cruciaal dat Shardlake zowel de moord oplost als de deuren van het klooster definitief sluit. Het is duidelijk: falen is geen optie. Op zijn reis naar Scarnsea wordt Shardlake vergezeld van Jack Barak. Het duo wordt met vijandigheid, achterdocht en paranoia onthaald door de monniken die vrezen voor hun toekomst en schijnbaar voor niets terugdeinzen om hun orde te bewaren.

Arthur Hughes (“Then Barbara Met Alan'') vertolkt de rol van Matthew Shardlake, een advocaat met een scherp gevoel voor rechtvaardigheid en een van de weinige eerlijke mannen in een wereld vol gekonkel en complotten. Shardlake werkt voor Thomas Cromwell, die gespeeld wordt door Sean Bean (“Time”): de gevaarlijke en almachtige rechterhand van Henry VIII. Anthony Boyle (“Masters of the Air”) kruipt in de huid van de brutale Jack Barak die Shardlake in het ongewisse laat over zijn rol. Is hij zijn assistent of toch eerder Cromwells spion?

Babou Ceesay speelt mee als Abbot Fabian, Paul Kaye als Brother Jerome, Ruby Ashbourne Serkis als Alice Fewterer, Peter Firth als Norfolk, Matthew Steer als Goodhap, Brian Vernel als Brother Mortimus, Irfan Shamji als Brother Guy, David Pearse als Brother Edwig, Miles Barrow als Brother Gabriel, Mike Noble als Bugge en Kimberley Nixon als Joan.

“Shardlake” is geschreven door Stephen Butchard (“The Good Mothers”). De uitvoerende producenten zijn George Ormond en Mark Pybus voor The Forge (een bedrijf van Banijay UK) en Stevie Lee voor Runaway Fridge. De serie is gemaakt in opdracht van Lee Mason voor Disney+, met Jonny Richards als uitvoerend producent voor Disney+. Justin Chadwick (“The Other Boleyn Girl”) is de regisseur en John Griffin de producer.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over