Op zondag 26 april wordt om 16.00 uur de ceremonie met de aankondiging van de winnaar live gestreamd vanuit de woonplaats van de Belgische Ivana Noa!

Meer dan 2000 jonge filmliefhebbers uit 32 Europese landen hebben zich dit jaar aangemeld als jurylid voor de EFA Young Audience Award. Omwille van de Corona –pandemie , werden de originele filmvoorstellingen in de bioscoop geannuleerd. Vanaf vandaag zullen de jonge juryleden de genomineerde films online kunnen bekijken op Festival Scope. De Belgische partners zijn Filem'On en het JEF Festival.

Dank zij de verschillende partners (zie lijst onderaan), kunnen de jonge juryleden aan de hand van verscheidene gemodereerde videogroepen in hun eigen taal overleggen vooraleer ze hun stem uitbrengen. De internationale videoconferenties worden in goede banen geleid door de Duitse moderator Sasha Quade, die de co-juryleden over de grenzen heen met elkaar in contact brengt en zo het Europese gevoel in deze beleving versterkt.

Het vorige Belgische YAA jurylid Ivana Noa zal zelf ook de 30-minuten durende Award Ceremonie modereren, tijdens de live-streaming op zondag 26 april om 16.00 uur op yaa.europeanfilmawards.eu.

Deze gasten zullen in de Belgische virtuele studio aanwezig zijn :
MY BROTHER CHASES DINOSAURS
regisseur Stefano Cipani
acteur Francesco Gheghi (Jack)

MY EXTRAORDINARY SUMMER WITH TESS
regisseur Steven Wouterlood
actrice Josephine Arendsen (Tess)
acteur Sonny Coops Van Utteren (Sam)

ROCCA CHANGES THE WORLD
regisseuse Katja Benrath
actrice Luna Maxeiner (Rocca)

Samen met vier leden van de jury en EFA Directeur Marion Döring. Volg de livestream en ontdek wie de winnaar wordt!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: