Acht avonden in maart wordt OLT Rivierenhof een exclusieve, cosy muziekclub met jong en beloftevol talent op de affiche. Het publiek - ca. 200 personen per avond - staat letterlijk mee op het podium, rond de artiest. Scene-sur-scene ontdek je artiesten die op het punt staan door te breken, gelanceerd zijn of afgelopen jaar hun positie hebben weten te verzekeren. Met dit nieuw project wil Arenberg - dat OLT Rivierenhof organiseert - podiumkansen geven aan jong en beloftevol talent.

Kansen geven aan muzikaal talent
De cultuurhuizen in Antwerpen zijn voortdurend op zoek naar nieuwe wegen om meer aansluiting te vinden met de leefwereld van de jongeren en om jong talent meer kansen te geven op de podia. De succesvolle concertreeksen in OLT Rivierenhof kennen een trouw publiek, maar de Antwerpse jongeren vinden nog te weinig hun weg naar OLT Rivierenhof. Daarom start de Arenberg met een nieuw muziekconcept in het provinciale groendomein Rivierenhof: OLTCLUB.

De Arenberg wil nu meer dan ooit kansen geven aan jonge groepen die leven op het ritme van de nieuwstedelijke context. De komende jaren investeert de Arenberg zowel inhoudelijk als ondersteunend stevig in groepen of artiesten die vanuit die stedelijke dynamiek klaar staan om de wereld te veroveren.

OLTCLUB creëert een clubsfeer in een unieke omgeving die vooral de Antwerpse jongeren hoopt aan te spreken. Het podium van het feeërieke, zomerse openluchttheater verandert in een hippe, edgy spot.

Hippe & jonge line-up
Tijdens OLTCLUB geven we het podium aan het Antwerpse collectief Condor Gruppe, de Belgische indiepop queen van de toekomst Tsar B, de beloftevolle Belgisch-Boliviaanse producer Susobrino en de frisse feelgoodgroep Mooneye (StuBru’s Nieuwe Lichting van 2019) en de Waalse hiphop bandGlauque.

Verder kraakt de jonge Belgische band KRANKk UK garage en grime en brengt IKRAAAN, de r&b-belofte uit de Mechelse underground, goed volk mee. Onder andere de Limburgse Chibi Ichigo, een van de opvallendste rijzende sterren aan het hiphopfirmament en MEYY, ‘the next big thing’ uit Brussel delen het podium met IKRAAAN.

Afsluiten doen we met een straffe dame uit Kenia/Oeganda MC Yallah feat. haar producer Debmasteren een goed bewaard geheim uit Brussel Bombataz, het viertal combineert funk, jazz met een hoge dosis originele synthpop. Binnenkort worden er nog extra namen toegevoegd aan de affiche.

OLTCLUB – Discover undercover

PROGRAMMA

  • 20.03 Condor Gruppe + Mooneye
  • 22.03 Tsar B + Susobrino
  • 26.03 KRANKk
  • 27.03 IKRAAAN + MEYY + Chibi Ichigo
  • 28.03 Glauque
  • 29.03 MC Yallah & Debmaster + Bombataz

(extra namen worden binnenkort bekend gemaakt)

Tickets kosten 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. De voorverkoop start meteen viawww.oltclub.be. OLTCLUB vindt plaats in OLT Rivierenhof en wordt georganiseerd door Arenberg.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: