Na Lieven Scheire en Belpop Bonanza-duo Jan Delvaux en Jimmy Dewit, hosten nu ook Sofie Engelen en het koersblad Bahamontes hun eigen Huiskamerquiz. Entertainende, lockdown-proof quizavonden, live gepresenteerd door bekende experts in het vak. Met de nodige humor en met boeiende intermezzo's. Deelnemers krijgen de quizvragen via een livestream op hen afgevuurd en kunnen thuis realtime meespelen op smartphone of tablet.

Bahamontes Huiskamerquiz
Op zaterdag 30 mei test Jonas Heyerick, hoofdredacteur van het prestigieuze koersblad Bahamontes, de kennis over de koers in de Groote Bahamontes Huiskamerquiz. Wie Iban niet associeert met een bankrekening maar met de voornaam van een Baskische 'klimgeit', Bahrain niet met een oliestaat maar met een wielersponsor en 'Le Blaireau' niet herkent als het Frans voor 'das', maar als bijnaam voor een vijfvoudig Tourwinnaar, zal met veel plezier aan deze wielerquiz deelnemen. Grote en kleine verhalen uit de koers passeren de revue, op smaak gebracht met legendarische foto’s, film- en audiofragmenten. Uit liefde voor de stiel, zoals de lezers het gewend zijn, maar dan van papier naar quizformat.

De Luidste Huiskamerquiz
Een week later, op zaterdag 6 juni, test presentatrice, festivalreporter en eeuwige rockchick Sofie Engelen het Rock & Metal IQ van de deelnemers in de Luidste Huiskamerquiz. De vragen gaan uitsluitend over muziek van de zwaarste soort: hard 'n' heavy rock 'n' roll en kickass metal. Voor onverbeterde kenners van gitaarriffs, voor wie iedere grunt lyric probleemloos kan verstaan en van iedere band wel een shirt, hoodie of vinyl heeft liggen. Voor beginnende metalheads én voor kenners van alle subgenres. Met muziekvragen over bands van eigen bodem en internationale kleppers, aangevuld met beeld, geluid en trivia. Van Amenra over Millionaire en van Rammstein tot Queens of the Stone Age.

Géén Ronde van Vlaanderen. Géén Parijs-Roubaix. Géén Giro. Zelfs géén Grote Prijs Pino Cerami. Kortom: géén koers. Gelukkig is er Bahamontes en de Groote Bahamontes Huiskamerquiz. Een quiz met alleen maar deelnemers, en is deelnemen niet véél belangrijker dan winnen? Al zal ene Eddy Merckx dat misschien wel tegenspreken. - Jonas Heyerick (Hoofdredacteur Bahamontes)

Extra Belpop Bonanza en Nerdland Huiskamerquizzen
Belpop Bonanza-duo Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) geven komende zaterdag 16 mei de aftrap met de Belpop Bonanza Huiskamerquiz. De vragen gaan uitsluitend over de vaderlandse muziekgeschiedenis, afgekruid met muziek, beeld, memorabilia, heerlijke anekdotes en humor. De eerste quiz om 20u00 was razendsnel uitverkocht. Daarom doen de heren er een extra quiz bij om 22u00. Dezelfde avond, dezelfde quiz, twee uur later.

Ook de Nerdland Huiskamerquiz met Lieven Scheire, op zaterdag 23 mei om 20u00, was nagenoeg meteen uitverkocht. Ook Scheire presenteert een extra Huiskamerquiz, op dezelfde avond om 22u00. Deelnemers worden aan de tand gevoeld over hun kennis van wetenschap en technologie, met vragen rechtstreeks uit het Nerdland-universum. Met uitdagende inhoud en uitdieping, een neus voor de aha-erlebnis en ruimte voor sporadische onnozeliteiten.

Hoe werkt het?
Inschrijven voor de Huiskamerquiz kan via www.huiskamerquiz.be en kost 6,50 euro. Deelnemers ontvangen een link naar de livestream van de presentatie, die afgespeeld kan worden via computer of laptop. Daarnaast krijgt elke deelnemer ook een persoonlijke, unieke code. Hiermee kunnen ze het spel meespelen door hun antwoorden in te geven op smartphone of tablet. De winnaars hoeven het niet alleen voor de eer te doen, ze krijgen ook een rijkelijk samengesteld prijzenpakket toegestuurd.

  • De Belpop Bonanza Huiskamerquiz met Jan Delvaux en Jimmy Dewit gaat door op 16 mei 2020. De eerste quiz van 20u00 is volzet. Deelnemers kunnen zich nog inschrijven voor de tweede quiz om 22u00.
  • De Nerdland Huiskamerquiz met Lieven Scheire gaat door op zaterdag 23 mei 2020. De eerste quiz van 20u00 is helemaal uitverkocht. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de tweede quiz om 22u00.
  • De Groote Bahamontes Huiskamerquiz met Jonas Heyerick gaat door op 30 mei 2020 om 20u00.
  • De Luidste Huiskamerquiz met Sofie Engelen gaat door op 6 juni 2020 om 20u00.
  • Tickets zijn verkrijgbaar via www.huiskamerquiz.be. Ook praktische en technische uitleg kan je daar terugvinden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over