Vanaf vandaag begint het op Klara officieel te zomeren! Dat betekent ook dit jaar weer een rist nieuwe en/of speciale zomer-programma’s. Zo volgen Stijn Meuris en Frieda Van Wijck het cultuurleven op de voet in “La Dolce Vita”.

In La Dolce Vita kijken Stijn Meuris en Frieda Van Wijck met ontwapenende en onbevangen blik naar wat de zomer voor de cultuurliefhebber in petto heeft. Van de Zomer van Antwerpen, de Gentse Feesten, Theater aan Zee, Jazz Middelheim, Filmfestival van Oostende, tot het Theaterfestival,… hun gretigheid kent geen grenzen!

Stijn Meuris beet op maandag 29 juni de spits af. Om zijn debuut op Klara kracht bij te zetten maakte hij een (rustig) filmpje dat te bekijken is op http://radio.klara.be/radio/

Elke dag komt er tussen 17 en 18 uur een boeiende spilfiguur van het culturele zomeraanbod een uur lang zijn of haar zomerse ziel bloot leggen. Wat maakt hun zomer zo zoet? Welke zomerhit mag niet op die iPod ontbreken? Welke boeken of films horen daar bij? Welke zomergebeurtenissen staan in het geheugen gegrift? En smaakt de zomer soms ook bitterzoet? Want er zijn zo van die zomerdagen dat het oude wijven regent en dat de verveling toeslaat. En wat is dan de ultieme remedie?

Van Arno en Jan Goossens tot Stephan Vanfleteren, Renzo Martens en Valentijn Dhaenens. Van auteurs die broeden op nieuwe verhalen, acteurs en muzikanten die de eerste stappen zetten in nieuwe voorstellingen, tot kunstenaars die broeden op nieuw werk.

La Dolce Vita, daar komen ook glorieuze vrouwen aan te pas! Claude Blondeel serveert elke dag een vervolgverhaal over een femme fatale, een icoon waar zijn hart sneller van gaat slaan: Coco Chanel, Maria Callas, Peggy Guggenheim, Josephine Baker…

Nooit was de zomer zo zoet op Klara!

La Dolce Vita, van maandag 29 juni tot en met vrijdag 28 augustus, weekdagen, tussen 17 en 18 uur

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: