Nu zondag openen de poorten van het Festivalpark in Werchter een laatste keer deze zomer voor Werchter Boutique, het nieuwe ééndagsfestival op maat van jong en ouder, groot en klein. De eerste editie presenteert 8 interessante en sterke artiesten op 1 groot podium: Milow, Zornik, Tokio Hotel, Hucknall(A Tribute to Bobby Blue Bland), Crowded House, James Blunt, Santana en Doe Maar.

Het nieuwe festival valt in de smaak. Goed 26.000 tickets zijn op dit moment verkocht. Dit weekend worden dan ook een kleine 30.000 kleine en grote festivalgangers verwacht. De hemel kleurt dezer dagen grijs. Ook voor het weekend wordt wisselvallig weer voorspeld. Hopelijk zijn de weergoden Werchter Boutique goed gezind! Regenlaarsjes en waterdichte kledij zullen hoedanook geen overbodige luxe zijn.

Net zoals grote broers Rock Werchter en TW Classic kleurt Werchter Boutique groen. Het openbaar vervoer brengt festivalgangers vlot naar Werchter. Er is een NMBS B-Dagtrip voorhanden en vanuit Leuven worden festivalgangers met De Lijn naar het Festivalpark vervoerd.

Kinderen baas in de Pyramid marquee
Tijdens Werchter Boutique staat er op het grondgebied van het festivalpark in Werchter een klein maar bijzonder fijn attractieparkje. Het kinderdorp van Werchter Boutique, dat zich in de Pyramid Marquee bevindt, bevat alle ingrediënten voor een geweldige dag vol pret en verzet. Ondertussen worden papa en mama rustig gehouden met optredens. Topdag!

Op het menu:
Cinema: animatiefilms en muziekfilms in de filmtent
Lichte opgravingen en zandtaarten: een reuzengrote zandbak
Opblaasbare pret: voor groot en klein. Gaande van een springkussen over eenhangbrugbaan naar een groot piratenschip. Er zal veel gesprongen worden, zoveel is duidelijk.
Op verhaal komen: de verhalentent, een tent om even te relaxen, een troosthoekje waar lieve troostfeeën verdrietige kinderen opvangen
Muurtekeningen: een lange wand van 25 meter met grote tekenborden
Workshops: nu al zeker dans, muziek, muziekinstrumentjes maken, een windzak in elkaar steken, knutselen
Grime: gezicht, armen, benen en handen worden in geen tijd opgevrolijkt met een laagje huidvriendelijke verf.
Podium: circusvoorstelling door Cirkus In Beweging, percussie met Dynamo én Lamourgaga, een Argentijns geïnspireerde en zeer geanimeerde fanfare uit Antwerpen !

Belangrijk
Het kinderdorp is er voor kids vanaf 3 jaar. Voor kinderen, vanaf 3 jaar en jonger dan 12 jaar, is er een festivalticket aan de voordelige prijs van 15 euro (excl. reserverings- en verzendingskosten) beschikbaar. Deze kindertickets zijn in voorverkoop enkel via internet verkrijgbaar. Baby's en peuters jonger dan 3 jaar mogen gratis met de ouders mee binnen. Zij dienen echter bij hun ouders te blijven. Er is geen crêche op het festivalterrein. Al zullen de nodige faciliteiten voor verzorging van de kleinsten wel voorzien worden. Gezien de weinig goede weersvoorspelling is het echter niet echt aangewezen kleine peuters mee te brengen naar Werchter Boutique.

Ook goed om te weten is dat het kinderdorp goed afgesloten is. Kinderen kunnen er op eigen houtje niet uit. Het kinderdorp is enkel toegankelijk voor kinderen en ouders voorzien van een volledig ingevuld polsbandje. Kinderen kunnen enkel ingeschreven worden met vermelding van een geldig gsmnummer. Bij inschrijving krijgt u 2 polsbandjes, 1 voor het kind, 1 voor een ouder. Indien gewenst kan u een 2de ouderpolsbandje vragen. Ouders die meer dan 1 kind inschrijven moeten per kind een ouderbandje invullen. Ouders zonder polsbandje kunnen hun kind niet komen ophalen uit het kinderdorp. Ook bij het buitengaan worden polsbandjes gecontroleerd.

Ticketinfo
Een ticket voor Werchter Boutique kost 40 euro (excl. reserveringskosten). Kinderen van 3 tot 12 jaar betalen 15 euro. De kleinste ukken (- 3) mogen gratis binnen. Weerom: topdag, aan topprijs !

De early birds, die voor 28 mei een ticket aan de initiële prijs van 65 euro kochten, worden beloond voor het gestelde vertrouwen. Zij mogen gratis iemand extra meebrengen. Dus: 2 voor de prijs van 1. Let wel, in het geval van een kinderticket betekent dit dus één extra toegang voor een kind onder 12 jaar. Er moet verder niets geregeld, besteld of ondernomen te worden. Het ticket wordt bij de ingang 1 keer extra gescand. Met dank aan de moderne technieken daartoe.

Tickets voor Werchter Boutique kunnen besteld worden via:
Proximus Go For Music: 0900 2 60 60 – www.proximusgoformusic.be – SMS code BTQ naar 3060.

NMBS B-Dagtrip
De NMBS biedt, in samenwerking met De Lijn en Werchter Boutique, een voordelig all-inticket aan (voor reizigers vanaf 12 jaar) voor de prijs van 47 euro. Inbegrepen zijn het festivalticket, de treinreis heen en terug in 2de klas en het bustraject naar en van het festivalterrein met De Lijn. Na afloop van het festival voorziet de NMBS 4 extra treinen (naar Oostende, Kortrijk, Antwerpen-Centraal en Hasselt) in de nacht van 13 op 14 juli 2008. Deze voordelige B-Dagtrip, met code 446, is te verkrijgen in alle NMBS-stations.

Wie reeds in het bezit is van een B-Dagtrip, code 443, aan de prijs van 72 euro, kan op een mooie compensatie rekenen. Naar analogie van de ticket promoactie worden deze B-Dagtrips, code 443, geldig voor 2 samenreizende personen zowel op trein, bus als voor wat toegang tot het festival betreft. Opgelet: het nieuwe goedkopere B-Dagtripbiljet code 446 is geldig voor 1 persoon (trein + bus + toegang).

WWW
Ook op het wereldwijde web is de aangepaste Werchter Boutique open. Te vinden op www.werchterboutique.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: