“It happens when you don’t expect it, it gets you by surprise...” is de eerste zin van de eerste strofe van River Of Life, de fonkelnieuwe single van Jan De Campenaere aka Venus In Flames. En die zin staat er niet toevallig.

In 2020 overleed totaal onverwachts Jan’s moeder aan hartfalen. Veel te jong. Ze liet zijn vader en hemzelf in shock achter. De rollercoaster aan emoties die daarop volgde en die nog steeds voelbaar is, verwerkte Jan in deze autobiografische song. Over omgaan met ups & downs, kopje onder gaan, boven water komen, en proberen te blijven drijven op de woelige wateren van het leven. Altijd blijven uitkijken naar het lichtpunt, ergens achter de horizon. Zoals hij in het refrein zingt: “follow the river of life, from your darkest hour, to the ray of light”. Schoonheid en troost, zoals vanouds bij Venus In Flames, melodieus verpakt in een grand cru popsong die mensen raakt.

Het artwork van de single is een tekening van Jan’s vader Guido De Campenaere.

River Of Life is de eerste single van het gelijknamige album, release September 2023, op eigen label Safe Haven Records.

Beluister 'River Of Life' HIER

Bekijk de video van 'River Of Life' HIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over