BLUNK! de nieuwe groep rond frontman N8N (Nathan Ambach) is een eerbetoon aan de onsterfelijke zanger van Blue Blot, Luke Walter Jr. De soulvolle zomerse Blunk-cover van Whams “I'm Your Man” en de ‘Deep Down Blues’ song “Amen” is de veelbelovende voorbode van het nieuwe album “The Blunk Sessions” dat verwacht wordt eind september 2006. Deze single is exclusief verkrijgbaar bij belgianmusiconline.be.

Tien jaar geleden bracht Luke Walter Jr. zijn laatste plaat uit. Datzelfde jaar verloor hij de strijd met leukemie en moest Vlaanderen verder zonder zijn beste blueszanger. De naam “Blue Blot” werd, met verschillende stemmen, nog regelmatig opgevist, maar zelden werd de magie van weleer teruggevonden.

Toen Blunk! - de groepsnaam verwijst naar de typische blues-funk crossover van Blue Blot - vorig jaar optrad als voorprogramma van BB King in Vorst Nationaal, was dat bedoeld als eenmalig eerbetoon aan Luke. De reacties waren zo enthousiast dat ook de muzikanten – ex- Blue Blot leden - aanvoelden dat het hierbij niet mocht blijven!

Afgelopen weekend zorgde BLUNK! voor een emotioneel nieuw startschot op het Rhythm ‘n’ Blues Festival te Peer.

Reacties nav het concert op Blues Festival te Peer:
GAZET VAN ANTWERPEN: “Het Belgische Blunk!, de eerste band die er, met soul-en funkblues, in slaagde om de hele tent op z’n kop te zetten. Blunk! – het oude Blue Blot – zorgde ook voor het eerste kippenvelmoment … Nathan Ambach bewees dat hij een waardige opvolger is.”

Reacties nav het concert in Vorst Nationaal:
DE STANDAARD: “sterk, soulvol, stevige Blues & Funk”
HET VOLK: “…concert extra verguld door BLUNK!-frontman N8N die alvast aan deze kant van de oceaan de toorts beloftevol overneemt, de ene is geschiedenis de andere maakt dan evolutie heet dat dan.”
GAZET VAN ANTWERPEN: “… ook mooi de ijzersterke stem van N8N met BLUNK!”
LE SOIR: “question de chauffer une salle, BLUNK! est surtout l'occasion de révéler une personnalité prometteuse en la personne de N8N au physique avenant comparable à Harry Connick Jr.”

Ontdek met ons BLUNK! en u zal horen én zien dat zij beslist een plaats in ons muzieklandschap verdienen!

CONCERTDATA
11.08.06 - Lokerse Feesten
15.08.06 - Marktrock Leuven
16.09.06 - Vorst Nationaal (opening act voor BB King)

www.BLUNK.BE & www.N8N.BE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: