Peter Minnebo

VIER stelt het nieuwe Woestijnvis-programma Topdokters voor, een nieuwe reeks die 10 Vlaamse topdokters van heel dichtbij volgen in hun uitzonderlijke beroep. Onvermoeibaar zoeken deze dokters naar nieuwe therapieën en vastberaden nemen ze elke dag beslissingen over het leven van hun patiënten.

Topdokters kijkt in het hoofd en hart van enkele specialisten die tot het uiterste gaan om de moeilijkste medische vraagstukken op te lossen en de beste zorg aan elke patiënt te bieden. Als geen ander kennen zij zowel teleurstelling als euforie in hun vak. Ze botsen op de grenzen van de wetenschap en de kwetsbaarheid van het leven, maar ze brengen ook hoop en soms kunnen ze voor elk van ons het verschil betekenen tussen leven en dood.

Topdokters zoeken limieten op, ze proberen hun eigen grenzen en die van de wetenschap te verleggen. In deze documentaire-reeks zien we welke offers dit beroep vergt en waar dokters hun tomeloze passie en energie vandaan halen.

Sommige dokters kijken terug op een rijk gevulde carrière en geven volop hun kennis door aan een nieuwe generatie. Maar stoppen lijkt niet in hun aard te liggen. Is de adrenaline verslavend, is het de status of de voldoening, het gevoel om het verschil te maken in zovele levens?

Topdokters portretteert tien bijzondere persoonlijkheden die streven naar perfectie. Vroeg of laat leggen we allemaal wel eens ons lot in hun handen:

Dr. Dua en Dr. De Praeter (neurochirurgie), Dr. Degrieck (borstchirurg), Prof. Danny De Looze (gastro-enteroloog), Dr. Bataillie en Dr. Tengrootenhuysen (orthopedie), Dr. Hugo Van Ermen (hartchirurgie), Prof. Brugada (cardioloog), Prof. Jan Deprest (gynaecoloog), Prof. Van Gool.

Een beklijvende reeks over werken op de grens tussen leven en dood, van de makers van De Rechtbank.

Vanaf 9 april op VIER, elke woensdag om 20u50.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over