Uit handen van ShowbizzBart kregen Nick en Simon gisterenmorgen het eerste Vlaamse exemplaar van ‘Fier’ uitgereikt in Antwerpen. Ze werden er bovendien verrast met een gouden en platina onderscheiding voor het album… en dat terwijl het nog niet eens te koop is. Meer dan 50000 exemplaren werden reeds verkocht voor de releasedatum. Het duo stelde gisteren ‘Fier’, het nieuwe album, voor in het Novotel Hotel te Antwerpen en was er een heuse signeersessie bij Free Record Shop op de Antwerpse Wapper. 



Fier! Dat zijn de twee gezworen kameraden uit Volendam op hun vierde cd, die maar liefst 16 gloednieuwe liedjes telt. “De titel is natuurlijk een knipoog naar het vierde album, maar verwijst ook naar onze zoektocht, die uiteindelijk zo’n goed gelukt album heeft opgeleverd. ‘Fier’ is precies geworden zoals we voor ogen hadden,” licht Simon toe. “We zijn als kinderen zo blij met alle 16 tracks! Dit album heeft onze stoutste dromen overtroffen.”


Simon: “Ik wilde minimaal de vorige plaat evenaren en daar staan vier nr. 1 hits op. Dat was dus een zware uitdaging.” Nick voelde daarentegen totaal geen druk. “Druk is nutteloos. Ik geloof in het feit dat we anderhalf jaar meer ervaring hebben dan bij het vorige album. Het is een hele natuurlijke ontwikkeling om steeds betere liedjes af te leveren. Je moet wel kritischer zijn en harder werken, maar ik ga altijd uit van het plezier dat ik eraan beleef.”


Vanaf vandaag ligt ‘Fier’ in de winkels. Deze vierde cd, die maar liefst 16 gloednieuwe liedjes bevat, is een fikse stap voorwaarts in de muzikale carrière van het duo. De eerste single uit de cd, ‘Een Nieuwe Dag’, stond meer dan 3 weken op de hoogste plaats in de Nederlandse hitparade en is ook in Vlaanderen een grote hit. 


Het grootste deel van de nummers op het nieuwe album werd door Nick en Simon zelf geschreven, met de steun van topproducer Gordon Groothedde. “De cd is heel wat steviger, ‘poppier’ dan onze vorige albums, maar zonder dat onze typische Nick & Simon-sound eronder lijdt,” aldus een zeer fiere Simon. Het resultaat is een divers album veel frisse nummers en klanken. Zo horen we blazers in 'Alles Of Niets', strijkers in 'Vlinders', accordeon in 'Vanmorgen Vanmiddag Vanavond' en gitaar in de pakkende ballad 'Blind Voor Mijn Ogen'. 


Dat alles wordt tot een smeuïg geheel gesmeed door de perfect op elkaar afgestemde stemmen van Nick & Simon. De rode draad doorheen de hele cd, maar ook al het voorgaande werk van het duo is heel duidelijk: positiviteit, genieten van het leven en kansen grijpen. “Onze liedjes zijn opbouwend en hoopgevend. Dat is waar wij sterk in zijn, hoewel het wel moet passen bij de melodie en de sfeer van een liedje,” aldus Nick. 



Eén van de hoogtepunten op het album is het zeer persoonlijke 'Vaderdag', een liedje dat Simon schreef over hoe erg hij zijn vader mist. “Ik heb dat nummer zo’n anderhalf jaar geleden geschreven en sloeg in als een bom. Het is voor veel mensen heel herkenbaar.” 



Daar tegenover staat het vrolijke, zomerse ‘Een Zomer Lang’, een cover van Tex-Mex band Intocable, dat Nick ontdekte tijdens zijn vliegreis naar Cuba afgelopen zomer. “In het entertainmentsysteem zaten 35 Spaanstalige liedjes. 34 Daarvan vond ik niks, maar die laatste vond ik de ultieme zomerhit. Ik heb er tijdens de vlucht een Nederlandstalige tekst op geschreven en zelfs het vliegtuigpersoneel erbij gehaald om te achterhalen van wie het liedje was.”



Ook dit vierde Nick & Simon album is geproduceerd door Gordon Groothedde (o.a. Krezip, The Sheer, Intwine), met wie het duo inmiddels vijf jaar succesvol en met veel plezier samenwerkt. “Gordon voelt en vult ons heel goed aan,” aldus Simon. “Hij is verantwoordelijk voor de arrangementen en de aankleding, voor die typische Nick & Simon sound.” Nick vult aan: “Hij kijkt anders naar muziek dan wij en heeft een frisse inslag, omdat hij ook rockbands produceert. Hij is heel muzikaal en prettig om mee te werken en hij heeft een bepaald herkenbaar randje.”



2x FIER!

Er ligt ook een speciale (gelimiteerde!) editie van de cd in de rekken. Dit fraaie digipack bevat naast de cd ook een dvd met daarop enkele unieke covers. Deze set werd opgenomen in de Wisseloord Studio’s, en geeft fantastische, en ook wel pakkende versies van onder meer ‘The Way You Do The Things You Do’ van Gomez, ‘Multiply’ van Jamie Lidell, ‘Supply And Demand’ van Amos Lee, maar ook ‘Een Wereld Zonder Jou’ van Marco Borsato en ‘Passie’ van onze eigenste Clouseau. Simon: “We hebben gekozen voor liedjes die we zelf vaak draaien en zingen. Het is een greep uit onze persoonlijke muzieksmaak. We hebben die sessie maar één keer gerepeteerd en het daarna gelijk opgenomen. Het was meteen een schot in de roos .” Daarnaast bevat deze dvd de videoclip van ‘Een Nieuwe Dag’ en een kijkje achter de schermen in de studio bij de opnames van ‘Fier’.



4 x FIER! 

Maar er is nog meer nieuws… Begin volgend jaar touren Nick & Simon doorheen de Lage Landen. In ‘4 x FIER!' geeft het duo, begeleid door een uitgebreide liveband, een vier unieke concerten waarbij de nummers uit het album ‘Fier’ centraal staan. Deze spectaculaire concerten zijn dé uitgelezen kans om alle nieuwe nummers, maar ook de grootste hits van Nick & Simon live met de band te beleven. 



Een van de vier ‘4 x Fier’ concerten gaat door in de Lotto Arena te Antwerpen. Tickets kun je vanaf nu bestellen via www.teleticketservice.com of telefonisch via 070/345.345. 



Nog even de tourdata op een rijtje:

Zaterdag 19 februari 2011 - Martini Plaza, Groningen, Nederland
V
rijdag 25 februari 2011 - Lotto Arena, Antwerpen

Zaterdag 2 april 2011 - Indoor-Sportcentrum, Eindhoven, Nederland

Zaterdag 9 april 2011 - Ahoy, Rotterdam, Nederland



Meer dan fier
De carrière van Nick & Simon is er één om in te lijsten en zit nog steeds volop in de lift. Nadat ze in 2007 in Nederland de TMF Borsato Award voor jong talent, een Zilveren Harp en een originele Rembrandt voor zowel het debuutalbum “Nick & Simon” en “Vandaag” ontvingen, is het duo uitgegroeid tot wat we misschien wel de populairste band van Nederland mogen noemen.

Hun debuutalbum werd platina, de opvolger ‘Vandaag’ triple platina en het succesvolle derde album ‘Luister’ is inmiddels dubbelplatina. De singles ‘Vallende Sterren’, ‘Lippen Op De Mijne’, ‘Hoe Lang’, ‘Pak Maar M’n Hand’,’Het Masker’ en ‘De Dag Dat Alles Beter Is’ stonden wekenlang op nr. 1 in de Nederlandse hitlijsten. De nieuwe single ‘Een Nieuwe Dag’ is onlangs aan dat indrukwekkende rijtje toegevoegd. De theatertours Altijd Dichtbij (2008) en Overal – Live In Concert (2009) waren volledig uitverkocht en de dvd-registraties van deze tours waren goed voor een nr. 1 notering in de dvd-charts.



Met 'Fier' bewijzen Nick & Simon dat zij muzikaal volwassen zijn geworden. De verscheidenheid aan nummers die ze hebben afgeleverd bieden voor elk wat wils. Nick: “De kracht van onze albums is dat alle liedjes de moeite waard zijn om naar te luisteren.”



Meer informatie over Nick & Simon vind je op www.nickensimon.nl en www.4xfier.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: