Twaalf nieuwe namen worden vandaag toegevoegd aan het programma van Les Nuits om 2019 goed te beginnen. Het spreekt voor zich dat er ook nieuwe namen voor de rest van het seizoen bijzitten. Die staan mooi opgesomd onder het Les Nuits hoofdstukje.

Panda Bear, Animal Collective-lid en pionier van de 21ste eeuwse indie muziek, stelt zijn nieuwe album “Buoys” voor in onze Chapiteau. Hij belooft zijn psychedelische pop van een frisse, hedendaagse toets te voorzien.

Meer exclusieve shows in onze tent zijn er van KOMPROMAT en Salut C’est Cool. Eerstgenoemde project is een samenwerking van Vitalic en Rebeka Warrior (Sexy Sushi) die voor het eerst in België te zien zal zijn. Verwacht zweterige industrial waar het moeilijk op stilstaan is. De dadaïstische dansvloergeweldenaren van Salut C’est Cool maken dan weer hun langverwachte terugkeer, aan de zijde van La Fine Equipe en Biffty.

In onze Orangerie verwelkomen we Sam Fender, die onlangs een BRITs Critic Choise Award won voor zijn geëngageerde indie rock, die fans van Nothing But Thieves en The Maccabees ongetwijfeld kan bekoren. Onze grootste zaal opent verder zijn deuren voor Altin Gün, een Turks-Nederlandse bonte bende die bekend staat om zijn grandioze optredens vol Anatolische rock.

Naar goede gewoonte ontdek je in onze Rotonde het nieuwste opkomende talent. In deze aankondiging vind je girl in red, een slaapkamerpopartieste die met haar catchy songs en eerlijke teksten op weg is om een queer icoon te worden. Ook een beetje queer is de excentrieke Quebecois Hubert Lenoir, die een frisse toets geeft aan glam rock met invloeden uit jazz en r&b.

Tot slot vervoegt het bijzondere project van The Colorist Orchestra & Howe Gelb op 28 april Lambchop in onze Chapiteau en krijgen we nieuw materiaal van de French pop-band Papooz voor het eerst te horen op 1 mei. Het duo deelt de affiche met L’Impératrice.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over