Vanaf zaterdag 6 februari is Chris Dusauchoit er weer met nieuwe afleveringen van Dieren in nesten. Negentien weken lang brengt hij ontroerende, grappige, straffe en leerrijke dierenverhalen van over de hele wereld. In de nieuwe afleveringen trekt Chris naar IJsland, Nederland, Zweden, Spanje, Groot-Brittannië en Zuid-Afrika. Dichter bij huis maakt hij kennis met dierenartsen Katrien Dedecker en Thomas Raeymaekers en is hij getuige van een bijzonder project met psychiatrische patiënten en dieren.

Chris Dusauchoit ziet eruit als een ruige avonturier en eigenlijk is hij dat ook een beetje. Voor Dieren in nesten jaagt hij steevast op straffe dierenverhalen. Zo maakt hij in de nieuwe afleveringen een unieke paardentrektocht langs adembenemende IJslandse geisers en watervallen. Op verlaten stranden van de Waddeneilanden redt hij jonge zeehonden van een gewisse dood en geeft hij met olie besmeurde vogels een flinke wasbeurt … in een wasmachine. Na een snelcursus Zweeds sjeest hij in Lapland met husky’s door magische sneeuwlandschappen. En in die daardie mooi land aan die Kaap, staat hij oog in oog met witte en zwarte neushoorns, ziet hij voor het eerst de uiterst zeldzame bruine hyena en helpt hij vier giraffen vangen die naar een ander natuurpark verhuizen. Een helse en spannende onderneming.

Dieren in nesten staat ook in de nieuwe afleveringen synoniem voor spanning en sensatie, maar evengoed voor aaibaarheid en vertedering. Tien weken lang volgt het programma het verhaal van golden retriever Cedes en haar pups. De kijkers zien de pups geboren worden, horen hun eerste piepjes en zijn erbij wanneer ze voor het eerst hun oogjes opendoen. Ze zien ze opgroeien en alles leren wat een hond moet kunnen tot ze uiteindelijk groot genoeg zijn om het nest te verlaten. Een boeiend en aandoenlijk relaas van een moeder en haar pups.

Dat mens en dier een heel bijzondere relatie kunnen hebben, bewijst dan weer de nieuwe minireeks over het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist in Zelzate. Daar loopt een uniek project: geïnterneerde patiënten trainen er asielhonden die niemand wil. Zo krijgen de stakkerds een nieuwe kans op een adoptiegezin. Maar ook de patiënten worden er beter van. Voor hen is de training een vorm van therapie. Patiënten Isabelle en Jelle en hun honden Aico en Zeus leveren een aangrijpend verhaal op van toewijding en hoop.

Andere dierenverhalen, dat betekent ook andere gezichten. Dieren in nesten verwelkomt dit voorjaar twee nieuwe dierenartsen. Katrien Dedecker is gespecialiseerd in paarden. In Dierenkliniek De Brem in de Antwerpse Kempen ontfermt zij zich over pasgeboren veulens die hun moeder kwijt zijn. Ze gaat niet zelf met de papfles aan de slag, maar zoekt een adoptiemerrie die het kleintje wil helpen grootbrengen. De andere nieuwkomer is Thomas Raeymaekers. Thomas is een jonge, enthousiaste veearts uit het Pajottenland die er al als jong ventje van droomde om met zijn laarzen in de koeienmest te staan.

Eerste aflevering
In deze eerste nieuwe aflevering trekt Chris Dusauchoit naar Friesland, waar hij gaat wilsterflappen. Dat is een eeuwenoude Friese traditie waarbij trekvogels worden gevangen voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast vertelt hij het eerste deel van een vervolgverhaal over een uniek adoptieproject in Dierenkliniek De Brem. Pasgeboren veulens die hun moeder zijn kwijtgeraakt, worden er geadopteerd door een adoptiemerrie. En Dieren in nesten volgt negen weken lang het CAT-project, een afkorting van Canine Assisted Therapy. Patiënten van het psychiatrisch centrum Sint-Jan Baptist in Zelzate trainen asielhonden die niemand wil. De honden krijgen een nieuwe kans en voor de patiënten is het een vorm van therapie. Vandaag worden de honden uit het asiel gehaald.

Nieuwe afleveringen van Dieren in nesten: op zaterdag om 20.10 u. vanaf 6 februari op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: