In 2016 is het alweer 10 jaar geleden dat Mira haar eerste album uitbracht. Ze had met de single “In de fleur” meteen een Vlaamse klassieker te pakken. In 2008 volgde de plaat "Stukken van Mensen" en 5 jaar geleden, in 2011, haar derde cd: "Mira". Dit najaar (14/10/2016) komt het lang verwachte vierde album uit, getiteld PLAATS.

PLAATS is weer een typisch Mira-werkstuk; tien tracks gebracht met passie en overgave, piano en stem. Strijkers, blazers, percussie, beats en bas zorgen verder voor een sound die soms aait, soms bijt. Voor de productie werkte ze samen met producer/arrangeur Tim Vandenbergh (ook al arrangeur voor Eriksson-Delcroix, Roosbeef, Het Zesde Metaal,...)

Als voorsmaakje lanceert ze de single “Enkel Glas”, een nostalgische terugblik op de tijd dat er nog geen sprake was van hoogrendementsbeglazing. Vanaf morgen te horen op nationale (Radio 1 en Radio 2) en regionale zenders.

Mira stelt haar fonkelnieuwe album live aan u voor in een uitgepuurde trio-bezetting. Ze neemt voor de gelegenheid plaats aan de vleugelpiano, en wordt geflankeerd door twee jonge topmuzikanten; Anneleen Boehme (LABtrio, Esmé Bos) op contrabas en Juno Kerstens (Triunfal Quintet, Ramona) op cello.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over