Volg de ongewone reis van de 17-jarige Breeanna, die vijftien halfbroers en -zussen leert kennen tijdens haar zoektocht naar haar donor: het grootste mysterie van haar leven!

MTV zendt op zondag 23 maart om 19.15 uur de eerste aflevering van de meeslepende docuserie ‘Generation Cryo’ uit. Hierin maakt de kijker kennis met families en de problemen van een nieuwe generatie van jonge mensen, allen verwekt door anonieme spermadonatie. De serie volgt de zoektocht van de 17-jarige Breeanna, die onlangs heeft ontdekt dat ze minimaal 15 halfbroers en -zussen heeft met dezelfde anonieme donor # 1096 als vader. Wat volgt, is een serie bestaande uit zes afleveringen van een uur, waarin de kijker ondervindt wat het betekent om een moderne familie te zijn.

In de hoop meer te weten te komen over haar familiegeschiedenis, brengt Bree een bezoek aan de website Donor Sibling Registry, Deze website heeft als doel families van spermadonoren met elkaar in contact te brengen. Gewapend met deze nieuwe informatie bereidt Bree zich voor om haar halfbroers en -zussen te ontmoeten en moedigt ze hen aan haar te helpen meer te weten te komen over hun donor. Als ze beseft dat zij en haar halfbroers en -zussen meer op elkaar lijken dan ieder van hen zich ooit had kunnen voorstellen, stelt ze zich onmiddellijk voor hen open, waarna ze haar onvoorwaardelijk accepteren. Wat begint als een bijeenkomst van vreemden loopt uit op een intense, emotionele ontmoeting van familieleden.

Biografie van de broers en zussen

Breeanna, 17 ans
Tijdens het grootste deel van haar jeugd heeft Breeanna aan niemand verteld dat ze geboren is uit een anonieme spermadonor. Toen ze drie jaar oud was, gingen haar twee moeders Sherry en Debra uit elkaar. Haar biologische moeder Debra begon weer met mannen te daten. Bree was afwisselend bij haar ene en andere moeder en woont tegenwoordig bij haar niet-biologische moeder Sherry.

Net als de meeste jongeren van haar leeftijd is Bree bezig te ontdekken wie ze is. Maar anders dan de meeste kinderen is Bree erachter gekomen dat ze 15 halfbroers en -zussen heeft, verspreid over het hele land. Nu wil Bree zoveel mogelijk halfbroers en -zussen ontmoeten in de hoop dat ze haar kunnen helpen het grootste mysterie van hun leven op te lossen: wie hun spermadonor is.

Jonah et Hilit, 17 ans

Hilit en Jonah groeiden in een Joodse familie in een buitenwijk van Atlanta op. Hun ouders zijn Terri en Eric. Ze hebben al veel van hun halfbroers en -zussen ontmoet en verheugen zich erop Bree in de familie te kunnen opnemen. Ze hebben echter nooit overwogen om op zoek te gaan naar hun spermadonor. Voor Jonah en Hilit is hun ‘echte vader’ de man die hen heeft opgevoed. Bree zal al haar overtuigingskracht nodig hebben als ze wil dat ze haar helpen bij haar zoektocht.

Jayme et Jesse, 18 ans
Jayme en Jesse zijn opgevoed door hun alleenstaande moeder Janis. Ze hebben tijdens hun jeugd dus nooit een vaderfiguur in hun leven gehad en zijn daarom altijd nieuwsgierig geweest naar hun ‘donorpapa’. Ook Janis wil graag weten wie de donor is en heeft zelfs geprobeerd om via de Cryobank contact te leggen met de donor. Ze kreeg echter te horen dat alleen nakomelingen van 18 jaar en ouder een contactverzoek kunnen indienen. Nu Jayme en Jesse 18 zijn, zijn ze klaar om zelf een contactverzoek in te dienen. Ze krijgen echter het advies om hun verwachtingen te temperen: mogelijk krijgen ze nooit iets van de donor te horen.

Paige, 20 ans, Molly, 20 ans et Will, 18 ans
Paige, Molly en Will groeiden op bij hun moeder Laura en vader Perry, inmiddels gescheiden. Ondanks de scheiding van hun ouders hebben ze nog veel contact met hun vader. Daarom worstelen ze ermee of ze wel meer over hun donor te weten willen komen. De tweeling Paige en Molly zijn de oudste van alle halfbroers en -zussen en voelen zich verantwoordelijk om hun jongere familieleden te beschermen. Hoewel ze de donor zelf niet willen vinden, zijn ze bereid om Bree te helpen bij haar zoektocht.

Jesse, 18 ans

Jesse is opgegroeid bij zijn moeder Laurie en vader Jim. Het stel dacht dat Jim onvruchtbaar was en maakte gebruik van donorsperma om Jesse te verwekken. Later bleek Jim echter niet onvruchtbaar te zijn en drie jaar later kregen hij en Laurie hun dochter Emily door natuurlijke conceptie. Jesse heeft er moeite mee het kind van een spermadonor te zijn en houdt er niet van om zo te worden genoemd. Eerder in zijn leven aarzelde hij om zijn halfbroers en -zussen te ontmoeten. De relatie met zijn familieleden heeft eronder te lijden dat hij niet wil weten waar hij vandaan komt. Na Jesse te hebben ontmoet, besluit Bree dat ze hem wil helpen zich te verzoenen met het feit dat hij door een spermadonor is verwekt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: