andaag brengt Fake Records (Brihang, Uberdope, GIJS,...) het nieuws naar buiten dat het een nieuwe act heeft getekend op haar roster. Alois & VLB is een jonge Gentse rapgroep die in 2020 aan de oppervlakte verscheen met hun debuut-EP 'Proberen'. Nieuwe muziek van Alois & VLB komt er alvast heel snel aan.

'Alois & VLB is een jong rapduo op een missie om Gent weer op de map te zetten.' valt te lezen op het Spotify-profiel van het duo, een statement dat kan tellen. Maar eentje dat het tweetal wel eens zou kunnen waarmaken ook. De twee Gentenaars hebben zich in de voorbije jaren stormachtig ontwikkeld en staan op het punt om de hele scene te veroveren met hun muziek. De EP 'Proberen' uit 2020 was alvast een eerste teken aan de wand: rijke producties, introspectieve slimme teksten en melodieuze refreinen die blijven hangen. Staar je niet blind op de jonge leeftijd van Alois & VLB, de beide Gentenaars klinken als oude rotten in het vak die nooit iets anders gedaan hebben in het leven.

Het duo bleef ook in het voorbije jaar schaven aan hun sound, wat duidelijk te horen viel in de verschillende losse singles en samenwerkingen die ze op de buitenwereld los lieten. Vooral hun veelzijdige geluid viel op, al hoeft dat allesbehalve te verbazen. Alois, een nog maar net officieel volwassen wonderkind, is onder zijn vakgenoten al een aantal jaren het best bewaarde geheim op productioneel vlak. In het najaar van 2021 schrijft het tweetal aan een nieuw hoofdstuk in hun carrière, met nieuwe muziek die zal verschijnen onder Fake Records.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over