Release op Unday Records, na single ‘Every Road’ ook track ‘Like Lovers Do’ reeds online

Op 21 september verschijnt ‘Silent Days’, het nieuwe album van The Bony King of Nowhere. ‘Silent Days’ is het vierde album van de Belgische singer-songwriter en het eerste dat uitkomt op Unday Records, het label dat ook releases van Trixie Whitley, Flying Horseman en Millionaire in de catalogus heeft. De titel van het album slaat op de stilte die voorafging aan het imploderen van het huwelijk van Bram Vanparys alias The Bony King of Nowhere, een gebeurtenis die de hele plaat overschaduwt.

‘Like Lovers Do’ is na de in juni verschenen single ‘Every Road’ de tweede track van ‘Silent Days’ die inmiddels beschikbaar is. Het eerste deel van ‘Like Lovers Do’ doet met zijn dramatische toon soms denken aan ‘The River’ van Bruce Springsteen, maar Vanparys sleurt de nietsvermoedende luisteraar daarna mee in een opzwepende en claustrofobische coda. The Bony King of Nowhere laat zich van een andere kant zien en schrijft de kwaadheid en wanhoop van zich af. De oprechte toon en het ontbreken van metaforen geven het nieuwe werk van The Bony King Of Nowhere een zeldzame directheid en urgentie.

VanParys opereert sinds 2018 opnieuw onder zijn vertrouwde pseudoniem The Bony King of Nowhere, de naam die hij in 2015 opgaf om er voor één album kortweg Bony King van te maken. Na de release van dat album - ‘Wild Flowers’ – liet Vanparys zijn gitaren maandenlang zwijgzaam aan de muur hangen. Er speelden te veel vragen. Over zin – betekenis en richting –, over eigenheid en eerlijkheid, over te hard willen of net te weinig zoeken. Om hernieuwde begeestering te vinden, trok hij naar de groene heuvels van de Vlaamse Ardennen. Hij bracht er een jaar door in een sobere caravan, waar ’s winters de vrieskou tot binnen kroop. Daar begon hij met het maken van rauwe demo-opnames, die uitgroeiden tot een open album dat radicaal breekt met het nauwe keurslijf van de brave popplaat. ‘Silent Days’ ontleedt de smart van een gebroken liefde en transformeert die in een weidse klank en intieme teksten.

‘Silent Days’ werd voorafgegaan door debuutplaat ‘Alas My Love’ (2009), ‘Eleonore’ (2011), het titelloze album uit 2012 en ‘Wild Flowers’ (2015, onder de naam Bony King).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: