BUSO Aan De Waterkant uit Gent en BSGO De Blokkendoos uit Aartselaar ontvangen cheque van €1.000.
 
Twee Vlaamse scholen werden vandaag door Nickelodeon uitgeroepen tot Groenkampioen 2010. Deze titel en de daarbij behorende cheque van €1.000 zijn een beloning voor het groene initiatief waarmee beide scholen hun steentje willen gaan bijdragen voor het milieu.
 
Onder de noemer Big Green Help besteedt Nickelodeon al verschillende jaren aandacht aan het sensibiliseren van kinderen wat milieu betreft. Via televisie en de Nickelodeon website krijgen kids handige tips om zelf een bijdrage te leveren aan een groenere wereld.
 
In oktober 2010 lanceerde Nickelodeon de wedstrijd Word Groenkampioen 2010. Voor het eerst werden via een samenwerking met de bladen Klasse en Yeti, klassen en scholen aangemoedigd om een creatief concept te bedenken dat kan helpen om de aarde te beschermen. Uit de talrijke groene inzendingen werden twee ideeën gekozen. Deze werden vandaag door Nickelodeon beloond met een cheque ter waarde van €1.000 om het project te gaan realiseren.
 
Basisschool De Blokkendoos – Aartselaar
De leerlingen van De Blokkendoos uit Aartselaar maken vaak gebruik van de schoolbus, zelfs voor korte afstanden. Daarom stak de klas van juf Anke (5B) de koppen bij elkaar en bedachten zij een creatief alternatief: de aankoop van een heleboel tweedehandsfietsen zodat voortaan korte uitstapjes met de fiets kunnen gebeuren. Meteen een daling van de CO2-uitstoot en dus positieve bijdrage aan de ecologische voetafdruk van de school.
 
BUSO Aan de Waterkant – Gent
In het Gentse BUSO Aan de Waterkant, dachten kids na over hoe de afvalberg van platsic flesjes en zilverpapier te verkleinen. De €1.000 willen zij dan ook graag gaan gebruiken voor het installeren van drinkfonteinen op de speelplaats en het verdelen van leuke brooddozen met het logo van de school.
 
Beide scholen mogen zich voortaan Groenkampioen 2010 noemen en gaan nu zo snel mogelijk aan de slag met de cheque van €1.000 om hun project te realiseren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: