De carrière van Nick & Simon heeft iets van een rollercoaster die aan hoge snelheid rondzoeft. Een paar weken geleden hebben ze hun nieuwe single ‘Een Nieuwe Dag’ voorgesteld, een nummer dat de voorbode is van het nieuwe album ‘Fier’. De reacties zijn buitengewoon. Met ‘Een Nieuwe Dag’ staan ze ondertussen al drie weken op nummer één in de Mega Top 100, de officiële Nederlandse hitlijst.

Maar ook in Vlaanderen is ‘Een Nieuwe Dag’ goed onthaald. Je hoort het nummer op heel wat radiostations en de clip komt wordt ook regelmatig op televisie uitgezonden. Op vrijdag 1 oktober komen Nick & Simon naar ons land waar ze twee belangrijke dingen komen vertellen.

Eerst en vooral komen ze tekst en uitleg geven rondom ‘Fier’, hun langverwachte 4de album. “We hebben een paar maanden geleden nog geroepen dat we meer tijd willen vrijmaken voor onze Vlaamse fans en meer naar Vlaanderen willen komen. Wel, op vrijdag 1 oktober komen we naar onze Zuiderburen”, aldus Nick. Naast interviews met pers en media is er ook tijd voor de fans. Nick & Simon signeren hun nieuwe album in Free Record Shop op de Antwerpse Wapper vanaf 16u.
Daarnaast komen de heren met groot nieuws. “Het heeft iets te maken met wat we van plan zijn om te doen, iets bijzonder groot” vertelt Simon mysterieus, maar hij benadrukt dat het niets te maken heeft met het Edukans verhaal.

Nick & Simon zetten zich al een tijdje in als ambassadeurs voor de Nederlandse liefdadigheidsorganisatie Edukans. Deze organisatie zet zich in voor duurzame onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. “Wij staan voor de volle 100% achter datgene waar Edukans voor staat. Het is echt een hele integere organisatie. Simon en ik willen de aandacht die we krijgen benutten voor de goede zaak, en daar is Edukans ideaal voor,” vertelt Nick. Voorlopig heeft Edukans geen uitbreidingsplannen naar Vlaanderen, maar blijven ze vanuit Nederland actief.

Meer informatie: www.nickensimon.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: