Nick Cave en Warren Ellis komen op dinsdag 19 oktober naar Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets voor hun gezamenlijke concert zijn te koop vanaf vrijdag 24 september om 10 uur.

Cave en Ellis zijn voor de allereerste keer samen als duo op tournee, na de release van hun veelgeprezen album ‘CARNAGE’. Ze brengen momenteel 24 concerten in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel ze samen al soundtracks hebben gecomponeerd en opgenomen, en Ellis al lange tijd deel uitmaakt van The Bad Seeds, is ‘CARNAGE’ pas het eerste volledige songalbum dat door het duo is uitgebracht.

De creatieve chemie van Cave en Ellis is geworteld in hun lange geschiedenis van muziek maken, zowel samen als individueel. Hun paden kruisten elkaar voor het eerst in 1993, toen Ellis viool speelde op verschillende nummers voor het Nick Cave & The Bad Seeds-album ‘Let Love In’, waarna hij zich als volwaardig lid bij de band aansloot. De twee namen ook samen muziek op voor hun in 2006 opgerichte band Grinderman en werkten samen aan talrijke film- en tv-scores.

Cave en Ellis zullen op het podium worden bijgestaan door muzikant Johnny Hostile en achtergrondzangeressen Wendi Rose, T Jae Cole en Janet Ramus.

Nick Cave & Warren Ellis live in de internationale pers

  • "Cave en Ellis in hun absoluut puurste en meest klassevolle vorm" NME
  • "De rauwe kracht van het materiaal en de diepgewortelde intensiteit van het optreden was bij vlagen adembenemend" The Telegraph
  • "Een elegante start van hun eerste tournee als duo... magische show" The Times

Nick Cave en Warren Ellis spelen op dinsdag 19 oktober een concert in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets kosten 92,00; 80,50 en 63,25 euro. De ticketverkoop start op vrijdag 24 september om 10 uur.

Meer informatie: www.stadsschouwburg.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Nick Cave en Warren Ellis
Datum: 
19 oktober 2021
Locatie: 
Stadsschouwburg, Antwerpen

Reservatie:

Meer over