Nick Cave And The Bad Seeds, één van de strafste en meest opwindende live acts ter wereld, touren in de zomer van 2022 langsheen de beste Europese festivals. Het worden hun eerste shows in vier jaar. Op zaterdag 25 juni 2022 zijn Nick Cave And The Bad Seeds headliner van TW Classic in Werchter. Ook bevestigd voor het dagfestival: Placebo, Sleaford Mods en Whispering Sons. Meer namen worden later bekendgemaakt.

Zeventien albums hebben Nick Cave And The Bad Seeds , die in 1982 onstaan na het opdoeken van The Birthday Party, tot op heden uitgebracht. Van ‘From Her To Eternity’ (1984) tot ‘Ghosteen’ (2019). Nick Cave And The Bad Seeds zijn alom geprezen. Een ware bron van inspiratie. En vooral zijn ze weergaloos. Keer op keer overtreffen ze de verwachtingen. Een concert van Nick Cave en zijn straffe Bad Seeds is een ervaring die op elke bucketlist moet staan. Nu eens is hij een hogepriester die danst met de duivel, dan weer een tieneridool in maatpak dat het publiek uit zijn hand laat eten. En ondertussen regent het muzikale hoogtepunten. Cave komt al naar Werchter sinds 1989.

Ook Placebo kent de weg naar het Festivalpark goed. Sinds hun eerste passage op Rock Werchter in 1997 is het dik aan. Al een kwarteeuw staat de groep voor alles wat goede rock kan en moet zijn. Het duo Stefan Olsdal, uit Zweden, en Brian Molko, een in Brussel geboren Schotse Amerikaan, is vurig, grappig en gevaarlijk. ‘Every You Every Me’, ‘Special K’, ‘Pure Morning’, ‘The Bitter End’, ‘Too Many Friends’ zijn maar enkele van hun grootse hits. Placebo en Werchter. Het is een topcombinatie.

Een microfoon, een laptop en twee sympathieke boeven die tegen heilige huisjes schoppen. Met die beperkte opstelling heeft Sleaford Mods zich ontwikkeld tot een indrukwekkend fenomeen. Andrew Fearn zet de beats en de loops klaar waarop Jason Williamson in het weinig verfijnde accent van Nottingham mag knallen. Zelf kleven de vijftigers het label elektronische minimalistische punkhop voor de werkende klasse op hun spervuur. Denk aan: met Sex Pistols en The Prodigy op stap in de discotheek!

De unieke propositie van Whispering Sons is de diepe stem van zangeres Fenne Kuppens die de onheilspellende sound verder oppookt. Voor de oudere fans zorgen de vijf Limburgers met standplaats Brussel voor een opwaardering van het erfgoed van The Cure, Joy Division en Sisters Of Mercy. Jonge liefhebbers horen iets opwindends wat ze niet precies kunnen plaatsen. Maar dat goed aansluit bij buitenlandse tijdgenoten als Iceage, Fontaines D.C. en Savages. Whispering Sons openen TW Classic 2022.

Tickets te koop vanaf zaterdag

Tickets voor TW Classic 2022 zijn vanaf zaterdag 12 juni om 10u te koop via ticketmaster.be. Een ticket kost 96 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage) in voorverkoop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: