Netsky, de Antwerpse producer, is terug met nieuwe muziek. Enkele weken geleden stelde hij zijn nieuwste single Rio voor bij Annie Mac op het Britse BBC Radio 1 (een van de meest toonaangevende stations ter wereld) en bij ons op Studio Brussel. Intussen staat het nummer al te pronken in de top 10 op iTunes en is er nu ook een video. In de video, die deze week in wereldpremière ging, zien we Netsky die een tripje maakt naar het zonnige Brazilië en zo perfect de zomerse sfeer van het nummer in beeld brengt.

Bij ons heeft Netsky uiteraard geen introductie meer nodig. Op enkele jaren tijd transformeerde hij van underground DJ tot een van meest vooraanstaande jonge artiesten van het land, met bovendien een ijzersterke livereputatie. Zijn talent is intussen gekend tot ver buiten onze landsgrenzen.

Rio is de voorbode van de nieuwe plaat van Netsky die er in de herfst staat aan te komen. Het zal zijn derde album worden. Zijn vorige album '2' dateert van juni 2012. Dat veroverde meteen de #1 positie in de charts en bevatte hitsingles als Come Alive, Love Has Gone en We Can Only Live Today (Puppy). Eind vorig jaar scoorde hij nog een hit met het nummer Running Low met de vocalen van Beth Ditto.

Netsky's live show werd in 2012 voorgesteld in de Londonse Brixton Academy en maakte ons kort daarna zijn debuut in een uitverkochte dubbeluitvoering in de Ancienne Belgique. De show blijft steeds de grenzen verleggen van hoe zijn muziek geproduceerd en live ervaren wordt. In de steeds vernieuwende show omringt Netsky zich met een volwaardige liveband en straffe visuals. Met deze show speelde de band al meerdere uitverkochte tours doorheen Europa, de Verenigde Staten, Nieuw Zeeland en Australië en deed hij bij eerder ook al de Lotto Arena ontploffen. Ook op festivals als Glastonbury, Ultra Music Festival, Coachella, Rock Werchter en Pukkelpop maakte hij een blijvende indruk en 2013 sloot hij af door een arenatour doorheen het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen voor niemand minder dan Chase en Status.

Deze zomer zal Netsky Live eindelijk ook weer bij ons te zien zijn op Pukkelpop, waar hij dit jaar het hoofdpodium afsluit.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over