Nathaniel Rateliff & The Night Sweats releasen vandaag hun derde studioalbum. Hoewel het nieuwe werk vertrouwd klinkt, tilt de band het naar een geheel nieuw niveau. The Future bevat elf tracks, waaronder de reeds uitgebrachte singles Survivor, What If I en Love Don't.

The Future sluit een reeks carrièremijlpalen af voor Nathaniel Rateliff en de band, waaronder een debuut in Saturday Night Live met een première uitvoering van Redemption. Deze track werd geschreven voor - en is te horen in - de film Palmer, met Justin Timberlake in de hoofdrol. Daarnaast was Nathaniel ook te zien op CMT Crossroads met country singer/songwriter Margo Price en deed hij met de band een eerste Tiny Desk (Home) Concert op NPR Music. Vorig jaar bracht Nathaniel Rateliff na zeven jaar weer een soloalbum naar buiten. And It's Still Alright kwam binnen op #1 in de Americana/Folk albumchart van Billboard, om vervolgens acht weken op rij bovenaan te staan. Eerder dit jaar brachten Nathaniel Rateliff & The Night Sweats een live-album uit, genaamd Red Rocks 2020. De band nam de plaat op in een leeg Red Rocks Amphitheatre in Colorado, ter compensatie van de Amerikaanse tour die werd afgelast vanwege de pandemie.

Het achtkoppige gezelschap bestaat uit Nathaniel Rateliff (zang, gitaar), Joseph Pope III (bas), Meese (drums, percussie, toetsen), Luke Mossman (gitaar), Mark Shusterman (orgel, toetsen), Andreas Wild (saxofoon), Daniel Hardaway (trompet) en Jeff Dazey (saxofoon).

The Future is vanaf vandaag digitaal, op cd en als gelimiteerde LP verkrijgbaar.

Luister hier naar The Future

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats - The Future

01. The Future

02. Survivor

03. Face Down In The Moment

04. Something Ain’t Right

05. Love Me Till I’m Gone

06. Baby I Got Your Number

07. What If I

08. I’m On Your Side

09. So Put Out

10. Oh, I

11. Love Don’t

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: