Het hartverwarmende "Pauline & Paulette - een muzikale praline" toert momenteel door Vlaanderen. Cast en creatives kijken uit naar 'hun' voorstelling op 8 april in NTG Gent.

Judas TheaterProducties, bekend van gerenommeerde musicalproducties als “The Last 5 Years”, “Je Anne”,  “Ganesha” en "Lelies" verraste vorig seizoen nog met de musicalcreatie “Josephine B.” met Leki in de hoofdrol. Amper een jaar later is er “Pauline & Paulette, een muzikale praline".  Het stuk werd gebaseerd op de gelijknamige film van Lieven Debrauwer en Jacques Boon. Regisseur Frank Van Laecke stond samen met Allard Blom in voor de theaterbewerking, het scenario en de teksten. Dirk Brossé componeerde de muziek voor dit muziektheater. Een vierkoppig orkest o.l.v. Pol Vanfleteren speelt elke voorstelling live de prachtige muziek die bij dit verhaal hoort. Sinds 30 januari toert deze voorstelling door Vlaanderen. De voorstelling werd bijzonder goed onthaald door de pers en elke avond wordt de cast, dat zijn Liliane Dorekens, Erna Palsterman, Marilou Mermans, An Vanderstighelen, Charline Catrysse en Dirk Van Vaerenbergh, omarmd door een enthousiast publiek.  

Thuisbasis Gent?

8 april wordt zo een beetje 'de kers op de taart' tijdens de tour. Dan kan het publiek terecht in NTG Gent (www.uittheater.be) om "Pauline & Paulette, een muzikale praline" te beleven. Cast en creatives zien het als een echte 'homecoming party'. Want geef toe... qua Gentse roots kan deze productie zeker tellen... Regisseur Frank Van Laecke, componist Dirk Brossé, lichtontwerper Jaak Van de Velde, acteur Dirk Van Vaerenbergh, 'Paulientje' Erna Palsterman en inspirator Lieven Debrauwer...allen komen uit de regio Gent. Bovendien beschouwt producent Judas TheaterProducties het legendarische Arena Theater uit Gent als een 'stichtend voorbeeld' als het over échte musical en muziektheater gaat... Het wordt dus een bijzonder moment en hopelijk is het publiek daar talrijk bij aanwezig.

Het verhaal blijft een klassieker in het Vlaamse collectieve geheugen: Pauline is een 60-jarige met de geest van een 7-jarige. Ze woont haar hele leven lang in bij haar oudste zus Martha. Het verhaal neemt een dramatische wending op het moment dat Pauline het levenloze lichaam van Martha vindt in de rozentuin. Wie gaat er nu voor Pauline zorgen?

"Pauline & Paulette - een muzikale praline"  trekt momenteel door de Vlaamse CC's en theaters om in april 2014 te eindigen met een speelreeks in de Rode Zaal van het Fakkelteater te Antwerpen. De uitgebreide speelkalender prijkt op www.judastheaterproducties.be. Bovendien mocht deze productie tot nu toe rekenen op laaiend enthousiaste reacties in de pers. 

Voor de voorstelling in NTG Gent op 8 april kunnen tickets besteld worden via www.uittheater.be 

 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pauline & Paulette
Datum: 
8 april 2014
Locatie: 
NTG, Gent

Reservatie:

Meer over