De maand december begint met een ode aan de King of Pop en wordt vervolgd met een marathon van muziekshows, inclusief premières.

December staat synoniem voor muziek op MTV. Van 2 tot 31 december staan de weekenden in het teken van een zeer speciale marathon die in 2023 de beste muziekcontent van de zender terug zal brengen. En het begint met een eerbetoon aan Michael Jackson en een van de beste albums aller tijden, met de exclusieve MTV-première van THRILLER 40 op zaterdag 2 december om 21.00 uur.

40 jaar na de release van Michael Jacksons Thriller - het best verkochte album aller tijden - neemt regisseur Nelson George fans mee op een reis door de tijd door het maken en produceren van het record brekende album en de bijbehorende korte films die het muziekvideoformaat opnieuw definieerden.

Met nooit eerder nooit eerder vertoond beeldmateriaal en exclusieve interviews, beschrijft THRILLER 40 de creatie van een wereldwijd pre-internet fenomeen zoals nog nooit eerder vertoond.

Het Thriller album lanceerde Michael Jackson tot mega-stardom en blijft tot op de dag van vandaag elk aspect van cultuur en entertainment beïnvloeden, inclusief de werelden van muziek, dans en mode. En dit wordt weerspiegeld in de deelname van artiesten en persoonlijkheden uit de muziek en entertainment in de documentaire, zoals Usher, Mary J. Blige, Will.I.Am, Mark Ronson, Misty Copeland, Maxwell en John Landis.

Na een eerste weekend gewijd aan het geluid van de King of Pop, gaat de speciale decemberprogrammering van MTV gewijd aan muziek elke zaterdag en zondag verder, altijd vanaf 9:00 uur, met programma's als Louis Tomlinson: All Of That Voices en de beste afleveringen van Behind the Music en Family Legacy.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken in zo'n muziek marathon zijn de premières. Daarom geeft MTV twee cadeaus weg aan fans:

MTV Unplugged presenteert: A Hip Hop 50th Celebration of Jersey's Finest
31 december, zondag, om 10:00 uur

Een luxe line-up van de grootste sterren uit de Amerikaanse Garden State komen samen op het podium van de historische Newark Symphony Hall voor een unieke aflevering van de iconische live muziekserie, met optredens van Queen Latifah, Wyclef Jean, Redman, Treach of Naughty by Nature, Poor Righteous Teachers, Heather B en hiphoppioniers The Sugarhill Gang, met muzikale leiding van de Emmy Award-winnende artiest Adam Blackstone. Optredens van Lady Luck en Lords of the Underground versterken de avond als een waar eerbetoon aan de hiphop uit Jersey.

The Lady & The Legend
12 december, dinsdag, om 22.55 uur
Regisseur Jennifer Lebeau biedt een intieme kijk op de prachtige vriendschap en muzikale samenwerking die generaties overstijgt tussen Lady Gaga en Tony Bennet. Deze documentaire werd uitgebracht enkele dagen na de dood van de man die bekend werd als "de laatste van de crooners".

Daarom is MTV de ideale zender om het einde van het jaar muzikaal te vieren en het beste is om er meteen aan het begin van de maand mee te beginnen. THRILLER 40 gaat in première op zaterdag 2 december om 21.00 uur en wordt de volgende dag, zondag, herhaald om 9.00 uur.

Dit wordt gevolgd door de muziek marathon op zaterdag en zondag, tot 31 december, steeds beginnend om 09:00 uur. Hoogtepunten zijn de premières van MTV Unplugged Presents: A Hip Hop 50th Celebration of Jersey's Finest (zondag 31 december om 10.00 uur) en The Lady & The Legend (dinsdag 12 december om 22.55 uur).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over