De Graaf en Cornelissen Producties brengt volgend theaterseizoen de musical Heerlijk Duurt het Langst van Annie Schmidt en Harry Bannink terug in de theaters.  Hoofdrollen zijn er voor Lone van Roosendaal, Chris Tates en Alfred van den Heuvel. Artistiek producent Hans Cornelissen : “Een klassieker van Annie Schmidt en Harry Bannink stond al jaren op ons verlanglijstje. Na Hollandse evergreens als Wat zien Ik ?!, Op hoop van Zegen en De Jantjes past zo’n Schmidt/Bannink musical goed bij ons. Bovendien betreft het een soort jubileum, want bij deze première is het vijftig jaar geleden dat Heerlijk Duurt het Langst destijds in het Nieuwe De La Mar Theater in Amsterdam in première ging”. De première van Heerlijk Duurt het Langst vindt januari 2015 plaats en de musical is tot en met juni van dat jaar in de Nederlandse theaters te zien.

Heerlijk Duurt het Langst  is de meest succesvolle musical van het vermaarde duo en wordt ook wel beschouwd als het begin van de revelatie van de Nederlandse musical. Het verhaal is een tijdloze relatiekomedie.  Annie Schmidt verwoordde het destijds zo : “Hij en zij,  getrouwd, dochter van zestien. Hij gaat vreemd met secretaresse. Zij zegt: ’Kiezen of delen.’ Hij zegt : ’Kan niet kiezen.’ ’Zij zegt: ‘Dan het huis uit.’  Dochter verliefd op Turkse jongen.  Zorgen over het vrije leven van dochterlief brengen Pa en Ma weer bij elkaar.”

Heerlijk Duurt het Langst heeft een aantal van de grootste Nederlandse musicalhits op het repertoire : Op een mooie Pinksterdag,  Zeur niet,  Een vrouw zoals jij, Het is over en Kom Kees. De regie van deze jubileumversie is in handen van Paul van Ewijk.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: