Music for Life is ruim halfweg en de actie loopt als een trein. De Vlamingen leven volop mee met de drie presentatoren in het Glazen Huis en tonen zich van hun gulste kant voor de vluchtelingen voor oorlog en geweld.

Op 22 december, 17.00 uur werd door het publiek 543.537 euro ingezameld. In dit bedrag zijn begrepen:
• Alle tot nu toe aangevraagde platen
• Alle tot nu toe verstuurde Sms’jes
• Alle tot nu toe afgelopen acties
• Alle tot nu toe verzameld geld van de brievenbus

Ook de Vlaamse overheid steunt Music for Life. En hoe: Vlaams minister-president Kris Peeters schenkt namens de Vlaamse regering liefst 300.000 euro aan de benefietactie van Studio Brussel.

Dat is een hart onder de riem voor Tomas, Siska en Sofie, én voor alle medewerkers van Music for Life en de duizenden vrijwilligers die overal in Vlaanderen honderden acties op het getouw hebben gezet. Het is ook een stimulans om er de volgende dagen met even veel enthousiasme en inzet tegenaan te gaan: met muziek, met acties, met de veilingen en met de Run for Life.

Run for Life
Die Run for Life-estafette is vandaag met coach Otto-Jan Ham neergestreken op de Grote Markt in Aalst. Morgen om half elf geeft Aalst de fakkel door aan Hasselt. Daar verwacht coach Ilse Liebens een massa lopers op het Groenplein. Lady Linn verzorgt er rond 18 uur een concert en ’s avonds mogen 10 gelukkigen via de Win For Life 3000-actie mee voor een busconcert met Milow.

MFL-veilingen op eBay
Er kan ondertussen op eBay-veiling nog volop geboden worden op een aantal unieke evenementen en voorwerpen. Zo is er iemand die 5100 euro veil heeft voor de tafel van Tour 2008. Het schilderij dat Kamagurka dit weekend maakte in het Glazen Huis staat momenteel op 4150 euro. Iemand heeft er 3350 euro voor over om edelfigurant te worden in Dossier K, de nieuwste film van Jan Verheyen. Precies 3000 euro: dat is het bedrag dat iemand wil spenderen om ten voordele van Music for Life een hele voorpagina van De Gentenaar aan zichzelf te laten wijden. Nog iemand anders wil 925 euro schenken om een dagje journalist te worden op de VRT-nieuwsdienst.

Meer informatie over deze en vele andere MFL-activiteiten: www.musicforlife.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: