Muse is één van de muzikale gezichtsbepalers van het nieuwe millenium. Het Britse trio groeit in geen tijd uit tot een grote speler, goed voor reeds 5 passages op Rock Werchter. Eerste album ‘Showbiz’ verschijnt in 1999. Matthew Bellamy, Chris Wolstenholme en Dominic Howard leveren een mooi visitekaartje af en toeren in het zog van Foo Fighters en Red Hot Chili Peppers.

Ze maken meteen duidelijk dat ze zeer veel groeipotentieel hebben. Met ‘Origin of Symmetry’ (2001) volgt dan ook de grote doorbraak. Single ‘New Born’ staat wekenlang op de eerste plaats in de alternatieve hitlijsten. En nog groter worden ze dankzij ‘Absolution’ (2003) en ‘Black Holes and Revelations’ (2006). Muse ontvangt de ene na de andere grote muziekprijs en mag zich het statuut van ‘stadionact’ toeëigenen.

Album nummer 5 ‘The Resistance’ komt mid september uit. Matthew Bellamy laat optekenen dat het experimenteler zal klinken en vooral heel goed wordt. De groep stond zelf in voor de productie van het nieuwe album dat ze in Italië opnamen. Mark ‘Spike” Stent, die onder meer met Massive Attack, U2 en Oasis werkte, verzorgde de mixing. Live is Muse een absolute hoogvlieger. Steeds weer brengen ze spannende performances. Ze beloven dan ook een ambitieuze en sterke show als hun komende ‘The Resistance Tour’ op maandag 2 november halt houdt in het Antwerpse Sportpaleis. De ticketverkoop start op zaterdag 6 juni!

Muse
'The Resistance Tour'
Maandag 2 november 2009 - 20u30
Sportpaleis, Antwerpen

Tickets kunnen vanaf zaterdag 6 juni om 9u gereserveerd worden via Proximus Go For Music 0900 260 60 of online via www.goformusic.be. Per persoon kunnen maximaal 4 tickets worden aangekocht.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: