De grootste wereldwijde viering van muziek zal spetterende optredens en fan-favoriete presentatoren vertonen.

MTV heeft vandaag de line-up van wereldwijde artiesten bekendgemaakt die live vanuit Parijs zullen optreden tijdens de MTV EMA's in 2023. MTV onthulde ook de wereldberoemde gezichten die het podium zullen betreden als presentatoren in de awardcategorieën van dit jaar.

  • Anne-Marie ze is net klaar met de release van haar derde studioalbum, en nu zullen MTV EMA-fans in Parijs getrakteerd worden op Anne-Marie's openhartige teksten en krachtige stem. Met haar laatste hits "Unhealthy" feat. Shania Twain en "Baby Don't Hurt Me" - de soundtrack van de zomer die dit jaar op het programma staat voor 'Best Collaboration' - zal Anne-Marie dit nieuwste hoofdstuk van haar discografie op het MTV EMA podium laten horen.
  • Coi Leray - klaar voor haar eerste optreden tijdens de MTV EMA's is Coi Leray, de dynamische vocaliste die een reeks hits van haar debuutalbum "Trendsetter" op haar naam heeft staan, waaronder: het dubbelplatina "No More Parties", de legendarische samenwerkingen met Nicki Minaj en Pooh Shiesty, en haar best verkopende single - en virale hit - tot nu toe, "Players''. Naast haar optreden is Coi ook genomineerd voor 'Best Collaboration' en 'Best New' tijdens de MTV EMA's.
  • David Guetta - zesvoudig EMA winnaar en baanbrekend DJ, producer en artiest David Guetta staat weer op het MTV EMA podium in zijn geboortestad Parijs. Met 7x UK nummer 1 singles, bijna 40 miljard wereldwijde streams en 50 miljoen verkochte platen wereldwijd, is David drie keer uitgeroepen tot 's werelds beste DJ in de DJ Mag 'Top 100' en heeft hij samengewerkt met een aantal van 's werelds grootste sterren. Hij is ook in de race voor de MTV EMA's van dit jaar voor 'Best Collaboration' en 'Best Electronic'.
  • Jung Kook - Na het internationale succes van Billboard Hot 100 nummer één single "Seven (feat. Latto)" en het onlangs uitgebrachte tweede nummer "3D (feat. Jack Harlow)", maakt Jung Kook zijn MTV EMA-debuut als solo-artiest. De Zuid-Koreaanse zanger, songwriter en lid van de poplegendes van de 21e eeuw : BTS, staat bekend om zijn veelzijdigheid in zang, rap en optredens. Met zijn eerste solosingle "Seven (feat. Latto)" werd de wereldwijde popster de eerste Zuid-Koreaanse soloartiest die acht weken achter elkaar bovenaan Spotify's Weekly Top Songs Global chart te vinden was. Jung Kook heeft drie MTV EMA nominaties voor 2023 in de wacht gesleept, waaronder 'Best Song' voor "Seven (feat. Latto)", plus '' Best K-Pop' en 'Biggest Fans'.
  • Manuel Turizo - afkomstig uit Colombia, debuteert de 23-jarige muzikale grootheid Manuel Turizo op de MTV EMA. Nadat hij in 2016 doorbrak in de internationale muziekwereld met zijn hitsingle "Una Lady Como Tú", heeft Manuel nu een reeks overwinningen op zijn naam staan: hij is dubbel platina gecertificeerd voor zijn Shakira-samenwerking "Copa Vacia", haalde de Billboard Hot Latin chart met het 22X platina "La Bachata", dat ook al meer dan een jaar in Spotify's Global Top 100 Chart staat en meer dan 2 miljard streams heeft. Zijn recente samenwerking met MARSHMELLO "El Merengue" staat sinds de release in de Global Top 200 van Spotify. Manuel is genomineerd voor 'Best Lat Am Central Act' tijdens de MTV EMA's.
  • Ozuna - ook Ozuna staat voor het eerst op het podium van de MTV EMA's. Hij is een veelbekroonde wereldwijde superster. Ozuna's wereldwijde impact heeft hem ook een aantal van de grootste samenwerkingen in de muziek opgeleverd, waaronder "Taki Taki" met DJ Snake, Selena Gomez en Cardi B, "Del Mar" met SIA en Doja Cat en "Hey Mor" met Feid. Ondertussen vertoont het momentum van Ozuna geen tekenen van vertraging, want enkele van zijn laatste releases zoals "Monotonía" met Shakira en "Eva Longoria" met Dadivo hebben samen al bijna een miljard streams bereikt.
  • Rema - de Afrobeats-sensatie, wiens "Calm Down" met Selena Gomez een onmiskenbare soundtrack voor 2023 is geworden, staat nog altijd bovenaan in de hitlijsten en wint over de hele wereld lofbetuigingen. Na het uitbrengen van "Rave & Roses Ultra" en fan favoriet "Charm" heeft Rema naast het winnen van zijn eerste MTV VMA in de categorie "Best Afrobeats" zijn missie voortgezet om het geluid van Afrika naar de wereld te brengen met zijn eerste MTV EMA optreden in Parijs. Rema is genomineerd voor drie MTV EMA's, waaronder 'Best Song', en 'Best Collaboration' voor "Calm Down" met Selena Gomez, en 'Best Afrobeats'.
  • Reneé Rapp - met debuutalbum 'Snow Angel' dat internationaal veel waardering oogstte en Amerikaanse verkooprecords brak voor een debuutalbum voor vrouwen in 2023, een discografie die meer dan 300 miljoen streams heeft verzameld en een succesvolle uitverkochte wereldtournee, zal Reneé - bekend om haar krachtige stem - haar eerste optreden maken op het MTV EMA-podium in Parijs. Ze is genomineerd voor 'Best New Artist' en 'Best Push' tijdens de MTV EMA's van 2023.
  • Sabrina Carpenter - haar meest recente album 'Emails I Can't Send' kreeg wereldwijd lof toegezwaaid, met tot nu toe 2 miljard wereldwijde streams en het nummer 'Nonsense' dat platina werd en 19 weken in de hitlijsten van de Verenigde Staten stond. Na haar headlining tour eerder dit jaar, tourt Sabrina deze zomer en herfst ook als openingsact op de internationale datums van Taylor Swift's succesvolle Eras Tour. Sabrina maakt haar MTV EMA-debuut met haar optreden in Parijs en is ook genomineerd in de categorie 'Biggest Fans'.
  • Thirty Seconds To Mars - Negenvoudig MTV EMA-winnaars Thirty Seconds To Mars, bestaande uit de broers Jared en Shannon Leto, treden ook op in Parijs nadat ze in september hun zesde studioalbum "It's The End Of The World But It's A Beautiful Day" uitbrachten. De band is een creatieve kracht die blijft evolueren en groeien. De nieuwe focus van de band ligt op eenvoud, met de nadruk op Jared's emotionele, recht uit het hart klinkende zang. Thirty Seconds To Mars is dit jaar ook genomineerd voor 'Best Alternative' tijdens de MTV EMA's.
    - The Kid LAROI - treedt ook voor het eerst op voor het MTV EMA publiek: het 20-jarige rapfenomeen The Kid LAROI. Als levenslange hiphop- en R&B-fan trok The Kid LAROI de aandacht van fans over de hele wereld met zijn debuut EP '14 With A Dream' en zijn reeks optredens met goede vriend en mentor JuiceWRLD. Wat volgde was het wereldwijd geliefde Hot 100-nummer "Stay" met Justin Bieber, waarmee hij zijn baanbrekende succes nog groter maakte. The Kid LAROI is genomineerd voor 'Best Australian Act' tijdens de MTV EMA's.

Ook aanwezig op het MTV EMA podium zullen zijn: voormalig Little Mix icoon en nu solo superster Leigh-Anne; wereldberoemde actrices Lily Collins en Ashley Park; Fab Morvan van 90s pop duo Milli Vanilli en hoofdrolspeler van de gelijknamige Paramount+ documentaire; virale rap sensatie en 'Best Push' genomineerde Kaliii; multi-platina internationaal bekroonde artiest en 'Best Nordic Act' genomineerde Loreen; Britse baanbrekende zangeres en 'Best Collaboration', 'Best New' en 'Best UK & Ireland Act' genomineerde PinkPantheress.

De MTV EMA's van 2023 worden op zondag 5 november live uitgezonden op MTV in meer dan 150 landen vanuit Paris Nord Villepinte op MTV om 20:00.

Fans kunnen stemmen op hun favoriete artiesten in de MTV EMA categorieën waaronder "Best Song", "Best Artist", "Best Collaboration" en "Best Afrobeats" op www.mtvema.comtot 31 oktober om 23:59 uur CET. Op de winnaars van "Biggest Fans" en "Best Group" wordt later gestemd via @MTVEMA op sociale media.

De MTV EMA's 2023 worden gesponsord door Dolby en Paramount+.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over