Met de kerstsfeer in de lucht en Nieuwjaar voor deur, verkeren menig mensen in een nogal melige maar vrolijke sfeer. Ook in muziekwereld wordt er handig van gebruik gemaakt, want “De beste liefdesliedjes ooit” speelt hier dan ook perfect op in. Geen catchy uptempo nummers of leuke dance nummers maar stuk voor stuk ballades met een hoge emotionele waarde.

Voor de romantische zieltjes zal deze cd dan ook aan echt hebbeding zijn waar ze uren en dagenlang luistergenot zullen hebben. Echte klassiekers werden afgewisseld met minder bekende nummers. Zo zijn “Lost” van Anouk, “Ik Mis je Zo” van udo, Kate Winslet met “What if”, “The Way to your heart” van Soulsister en “Ik wou dat ik jou was” van Veldhuis en Kemper echte musts. Daarentegen bevat de drieledige CD box ook nog een heel aantal minder bekende, maar daarom niet minder goede, nummers.

Zo was “Love Song” van X-treme en “True” van Spandau Ballet volledig nieuw voor ons. Ook The Beach Boys met “Then I kissed her” werden voor ons een openbaring. Jammer genoeg vinden we ook niet alle nummers even toepasselijk. Zo is “Love Generation” van Bob Sinclar een steengoed nummer maar met een wel zeer laag liefdesgevoel.

Anderzijds mankeerde naar ons inziens ook wel enkele klassiekers. Zo vergaten ze de klassieker der klassiekers “ I Will Always Love You” op de CD te zetten en hadden “The Power of Love” van Celine Dion” en “Can You Feel the Love Tonight?” van Elton John zeker een meerwaarde kunnen bieden voor dit album. Desondanks is het een aangenaam album om ’s avonds samen met je partner en een lekker glaasje wijn in de zetel naar te luisteren. (YV)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: