Terwijl de wereld stilstond en een zomer werd gecanceld, werkte monokimono aan een nieuwe sound. Als artist in residence bij Volta en Kavka nodigde monokimono elke dag een bevriende gastmuzikant uit. monokimono verkent genres op de 5 collab-tracks van 2e EP “Jij & Ik”.

“Op zoek naar plezier in een gecancelde wereld."

Vandaag verschijnt Jij & Ik, de titeltrack en eerste single van monokimono’s tweede EP. Aan de vijf tracks op deze collab-EP werkten meer dan 20 verschillende muzikanten en kunstenaars mee. De plaat is doordrongen van troost en het plezier van samen muziek te kunnen maken.

“Deze collab-plaat was de ideale kans om eindelijk eens samen te werken met artiesten die mij inspireren” zegt frontman Ben Tanghe. “Met Vic wilde ik al heel lang samen iets maken, omdat ik bij zijn nummers tranen in mijn ogen krijg. Ze gaan recht door mijn hart”.

Grote Prijs van Nederland winnaar Vic Willems en monokimono schreven de titeltrack “Jij & Ik” op afstand via talloze WhatsApp-audiomemo’s en gigabytes aan WeTransfers.

Bevriende muzikanten Mischa Porte (Luwten, Pitou), toetsenist Erik Brouwer, gitarist Bas Van Bemmelen en bassist Simon Beeckaert (Echo Beatty) brachten het arrangement mee tot leven.

Hoe kunnen we ontsnappen aan het gevoel van isolatie en stilstand van het voorbije jaar? Voor de videoclip bij Jij & Ik bouwde regisseur Robbe Maes (Tout Va Bien, Selah Sue) samen met art director Reynout Dekimpe een surrealistische wereld, opgetrokken uit maquettes. Vic & Ben worden via greenscreen in deze wereld geplaatst, en zingen deze wereld uit bordkarton terug tot leven. De video komt volgende week online.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over