Er zijn mannen die proberen hun kindertijd op allerlei manieren te herbeleven. Sommigen gaan er volledig in op. Ze spelen soldaatje, ridder of proberen in hun vrije tijd zoveel mogelijk te leven als een oude Viking. Ze gaan zo ver in hun hobby dat hun relaties er op stuk lopen.

In de vijfde aflevering van Moerkerke en de Mannen ontmoet Cathérine Moerkerke onder meer Marc en Arnold, twee mannen wier hobby zo’n proportie heeft aangenomen, dat het een manier van leven is geworden.

Arnold (53) heeft zich de afgelopen jaren zo verdiept in de Tweede Wereldoorlog, dat z’n relatie eraan kapot is gegaan. Hij woont nu op een kamertje bij zijn ouders, en spendeert makkelijk 600 euro aan een jas. Als hij maar gedragen is door een soldaat.

En Marc (49) heeft z’n gezin achtergelaten en is naar Noorwegen verhuisd, om er na zijn werkuren vooral te gaan leven als een Viking. Hij geeft toe dat de eenzaamheid hem af en toe hard treft, maar z’n fascinatie voor Vikings is nog veel sterker.

De volledige afleveringen van MOERKERKE EN DE MANNEN kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: