© VRT - 2009

Vanmorgen om zes uur draaide Peter Van de Veire de allereerste plaat van de Top 999, de hitlijst met de strafste nummers uit de jaren negentig. Welke plaat volgens de luisteraars de eerste stek verdient, is zaterdag om 19 uur te horen op MNM. In de Ann & Dave Show kunnen luisteraars dan weer naar hartelust herinneringen ophalen aan memorabele televisieprogramma’s uit de jaren negentig. Ten slotte zorgt ook de website voor heel wat 90’s-vertier.

Vanmorgen gaf Peter Van de Veire de aftrap voor de Back to the 90’s-week van MNM. De MNM-dj’s krijgen heel wat iconen uit de jaren negentig over de vloer, maar ook de muziek – misschien wel de grootste ster van de jaren negentig – wordt niet over het hoofd gezien. De luisteraars hebben de soundtrack van de Back to the 90’s-week zelf samengesteld door te stemmen op hun favoriete platen in de Top 999. Deze week kunnen ze de negentig beste platen uit de Top 999 nog grondig door elkaar halen. Wie geluk heeft, houdt daar trouwens een duoticket aan over voor de volledig uitverkochte Back to the 90’s-party op 4 april in het Sportpaleis. De negentig platen van de Top 999 met de hoogste notering worden zaterdag van 12 tot 19 uur uitgezonden op MNM. Aansluitend is er een dj-set van de Duitse dansformatie Sash!

MNM doet de Bailando
Om zich helemaal in te leven in de jaren negentig heeft de MNM-redactie de klassieker Bailando van Paradiso nog eens van onder het stof gehaald. Het resultaat is een vrolijk maar vooral kleurrijk filmpje met flippo’s, furby’s, tutters en een bende haast onherkenbare MNM-dj’s in de hoofdrollen. Het filmpje is terug te vinden op http://mnm.be/artikel/150195/MNM-doet-de-Bailando. Voor een making-of van de clip in foto’s kunnen luisteraars en surfers op de website terecht.

Ann & Dave
In de Ann & Dave Show kunnen luisteraars dan weer volop herinneringen ophalen aan memorabele televisieprogramma’s en televisietunes uit de jaren negentig. Melrose Place, Beverly Hills 90210, The X-files – of dichter bij huis – Schalkse ruiters, De mol, Walters verjaardagsshow, Zeg eens euh, Medisch Centrum West of Vennebos; niet is te gek voor de Ann & Dave Show. Op mnm.be kunnen de luisteraars stemmen op hun absolute favoriet, die op vrijdag wordt bekendgemaakt in dé showbizzshow van MNM.

De MNM-dj’s in de jaren negentig
Wie na al dat moois nog niet genoeg heeft van de jaren negentig, vindt op mnm.be nog wat intrigerend beeldmateriaal. Daarop worden elke dag enkele foto’s van de MNM-dj’s in de jaren negentig gepubliceerd. Een haast onherkenbare Peter Van de Veire bijt vandaag de spits af met een brilletje en piekjeshaar.

Top 999: van maandag 6 uur tot zaterdag 19 uur
Top 90: op zaterdag van 12 uur tot 19 uur
Ann & Dave Show: van maandag tot vrijdag van 16 tot 19 uur en op vrijdag van 16 tot 20 uur
Dj-set van Sash!: zaterdag van 19 uur tot 20 uur

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: