© Peter Minnebo

Regi en Linda van Milk Inc lieten vrijdagmiddag voorzichtig in hun Eclipse kaarten kijken tijdens de persconferentie in de Lotto Arena suites. Met deze 5e concertreeks kroont Milk Inc zich een lustrum. ‘’Trouwens Milk Inc is altijd een lust voor het oog’’, voegt organisator Jan Van Esbroeck eraan toe.

Regi blikt graag terug naar de eerste show in 2006, waar ze met de nodige schrik en durf aan begonnen zijn. Ondertussen rekent Regi de Black Out show van 2009 tot de beste met 90.000 aanwezigen tijdens 6 concertavonden. ‘’Nu hebben we het door hoe we een show moeten presenteren die af is , alles moet kloppen ‘’. ‘Feest’ blijft het kernwoord van de succesformule, en alle zorgen opzij voor het publiek van 7 tot 77.

De Eclipse wordt speciaal, te beginnen bij de gasten zoals Turbo D. en Stan Van Samang. Wrapper Turbo B. zal indruk maken, al is het alleen al door zijn gestalte en zijn voorgeschiedenis bij het 90’s icoon Snap. Hij heeft songs als ‘the power’ en ‘rythm is a dancer’ op zijn palmares. Met Stan van Samang wordt het tevens een groot familiefeest, Stan is immers de achterneef van zangeres Linda én een prima entertainer. Misschien een extra concert voor de familie van Stan en Linda ? Regi en Stan boekten immers nog recent succes met ‘hang on’ op Registrated II.

Het publiek krijgt weerom de kans om alles te herbeleven op een live CD, vorig jaar werden er immers 4635 verkocht. Indien dit zou in aanmerking komen voor een Ultratop, dan maakt zo’n opname kans op een nr 1.

Regi laadt zich ondertussen op om alle energie op het sportpaleis los te laten, en zal niet terugdeinzen voor humoristische experimenten , misschien tijdens de laatste show ?! Verrassingen zullen zeker rondom de Eclipse bewegen, en wie weet weerklinken weer zo’n geraffineerde medleys. Verwacht geen 3D beelden van Mars en Saturnus of witte handschoentjes, maar wel de ondoorgrondelijke melkweg van Milk Inc ! ‘’Er zal weer over gepraat worden nadien’’, aldus Regi.

Alsof de Eclipse het donkere najaar nog niet genoeg zal oplichten, werken Regi en Linda beiden ijverig in de studio aan het nieuwe album. « Moet dit jaar nog af zijn » luidt het bevel van hun manager. De zonsverduistering van Milk Inc wordt adembenemend, een thuismatch onder het gloednieuwe Sportaleisdak. Dans in de schaduw van een gouden ring van vuur op de nightlife vibes van Milk Inc !(PM)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: