De vijf duo’ s zijn terug herenigd na de kooktest in hotelschool Ter Duinen. Ze beginnen vol goede moed aan de renovatie van hun panden. Alleen Pieter uit Oostende heeft het kookweekend niet echt goed verteerd. Hij beseft dat hij een slechte beurt heeft gemaakt bij driesterrenchef en jurylid Peter Goossens. Pieter heeft letterlijk nachtmerries over Peter. Hij begint ook te beseffen dat hij misschien beter niet zélf in de keuken gaat staan, maar een chef aanneemt…

De duo’ s krijgen tussen al het verbouwen door een nieuwe opdracht: een businessplan maken. Want bij een restaurant horen niet enkel dromen en culinaire vaardigheden, maar ook zakencijfers. De duo’ s moeten hun verwachte omzet en winstmarge berekenen, hun personeelskosten, hun menukaart opmaken, richtprijzen bepalen, de concurrentie in kaart brengen…

Voor Yanaïka en Stephanie brengt dat al meteen een eerste probleem aan het licht: zij mogen samen geen restaurant opstarten, omdat geen van beide meisjes over een diploma bedrijfsbeheer beschikt. En dus moet er een derde persoon gezocht worden. De moeder van Yanaïka besluit de meisjes uit de nood te helpen en mee in het avontuur te stappen.

De duo’ s krijgen al snel een nieuwe brief van Rani. Daarin wordt meegedeeld dat het indienen van het businessplan met één dag wordt vervroegd. Dat levert vooral bij Pieter en Ghislaine en bij Yanaïka en Stephanie de nodige portie stress en problemen op. In Leuven, bij Jelle en Micheline, levert het vooral gekibbel op tussen moeder en zoon. Micheline kent veel van boekhouding, en dus wil zij alles tot in detail uitwerken.

Het businessplan moet – in vijfvoud - precies om zes uur ‘s avonds in een daartoe voorziene doos in het restaurant worden achtergelaten. Voor de duo’ s uit Oostende en Antwerpen wordt dat een moeilijke, haast onmogelijke opdracht. Kris en Angelo uit Gent daarentegen moeten zich niét haasten. Zij hadden hun plan al langer klaar en kunnen nu rustig toeleven naar… een nieuwe ontmoeting met de jury.

De vijf duo’ s moeten de volgende dag hun businessplan verdedigen tegenover de drie juryleden. Culinair journalist Dirk De Prins, horecamanager Christel Cabanier en topkok Peter Goossens zullen opnieuw 50.000 euro verdelen. En het duo met het beste en meest evenwichtige businessplan zal het meeste extra budget krijgen.

Mijn Restaurant vanavond om 21.40 uur op vtm

Tekst: vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: