Eén week na de officiële opening, draaien de pop-uprestaurants op volle toeren. In sommige steden loopt de service als een trein, terwijl in andere pop-ups de eerste pijnpunten worden blootgelegd. Hoe het de duo’s in hun eerste week vergaan is, krijgen we te zien in de 11de aflevering van Mijn Pop-uprestaurant! op dinsdag 8 april 2014.

Ligt het aan de zomerse temperaturen of steken lentekriebels de kop op? Feit is dat er in de Kortrijkse visbar STORM een uiterst zwoele sfeer hangt. Barbra en Stefaan krijgen twee kranige oudjes over de vloer die oesters komen slurpen “voor de libido”, want “het schijnt dat ge daar wild van wordt”. Wanneer die oesters dan ook nog eens geserveerd worden door een charmante verschijning als Barbra, kan het geluk niet op. Maar ook Stefaan lijkt aanbidders te hebben onder de klanten…

Bij Nathan en Deborah is de lentevibe eveneens voelbaar. De strakke en gelikte boys uit hun team, zoals Sergio Herman hen omschreef, worden door enkele klanten uitgedaagd om hun sixpack nu eindelijk eens te showen. Met kok Alesio op kop laten de mannen zich niet kennen. Ze trakteren hun klanten spontaan op een heuse stripact op de catwalk.

In de Antwerpse urban farm van Noémie en Jeremy hangt eerder spanning in de lucht. Sommelier Max is kort van stof tegen de rest van het personeel, iets wat Noémie maar matig kan appreciëren. Ze blijkt ook allesbehalve tevreden te zijn over de wijnkeuzes die haar sommelier maakt, een opmerking die Max dan weer tegen de borst stoot. Een confrontatie tussen hen beiden lijkt onafwendbaar.

Jaro heeft vandaag de leiding over zijn keuken, nu topchef Ken er niet is. En net vanmiddag staat er belangrijk bezoek op de gastenlijst: Vlaams minister-president Kris Peeters komt samen met collega’s Marianne Thyssen en Hilde Crevits proeven van Sticks & Stones. Hanne en Jaro stuiten op een extra probleem wanneer hun afwasser niet komt opdagen. De tientallen potjes die worden afgeruimd, stapelen zich in sneltempo op.

In Gent zwaait Maël nog steeds de scepter in haar keuken. En dat zal iedereen geweten hebben. Het personeel wordt strak in het gareel gehouden, een situatie die voor veel stress en onderhuidse spanningen zorgt. De vraag is of de stress ook afstraalt op de klanten in de zaal...

Mijn Pop-uprestaurant vanavond om 20.35 uur bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: